Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/10/2018 16:11:24 - 03/10/2018 16:11:24 - 14444 Okunma

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreni, 02 Ekim 2018 Salı günü Lüleburgaz Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat GERENLİ, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis YONTAN, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan EKEN, kurum müdürleri, sektör temsilcileri, öğretim üye ve elemanları ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan EKEN, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci odaklı eğitimi kendilerine ilke olarak belirleyeceklerini ifade etti. Prof. Dr. EKEN konuşmasında öğrenciler ile onları istihdam edecek işverenlerin eğitim öğretim sürecinin her aşamasına dâhil olması gerektiğine de dikkat çekerek, “Üniversite- Sanayi işbirliğini sağladığımızda amacımıza ulaşmış olacağız.” dedi.

Kaymakam Mustafa KAYA ise, törende yaptığı konuşmada üniversitelerin bacasız bir fabrika olduğunu söyledi. 2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi'nin hızla büyüdüğünü dile getiren KAYA, eğitim kalitesinin de her geçen gün arttığını vurguladı. 28 bin öğrenciye sahip üniversitede 6 bin kişinin Lüleburgaz ilçesinde eğitim gördüğünü belirten KAYA, öğrencilere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

2016 yılında YÖK tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin ilçeye kurulması için onay çıktığını hatırlatan KAYA, "Önümüzdeki süreçte bu fakülteyle ilgili çalışmalara başlanacak. Ayrıca Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu önümüzdeki dönemde Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak hizmet verecek. Bu fakültelerin de kısa zamanda sayısını daha da arttırarak Lüleburgaz'a kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Bilgi üretimi eğitim-öğretimin şekillendirdiği insan gücüyle mümkündür.” diyerek başladığı konuşmasında günümüzde bilgi üretimi ve paylaşımının ülkelerin her yönden gelişmelerinde vazgeçilmez şartlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasına şu sözlerle devam etti: “ Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi yönetim anlayışının temel unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz. Gelecek dönemlerde de sizlerle birlikte sosyal sorumluluk projelerimizin etki alanını genişletmeyi ve daha çok paydaşlara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda akademisyen arkadaşlarımızdan ve öğrencilerimizden topluma katkı sağlayacak projeler bekliyoruz. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleri ile bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunurken diğer taraftan da kişisel gelişimlerine katkıda bulunacaklar.”

Açılış Töreni, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis YONTAN’ın 2018-2019 eğitim öğretim yılı dersi ile devam etti. YONTAN, muhasebe konularında öğrencilere bilgi verip, önerilerde bulundu. Konuşmasında muhasebenin tarihteki önemine de yer veren YONTAN, muhasebenin gelişim süreci ile ilgili de kısa bilgiler aktardı.

Tören, günün anısına katılımcılara plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

Uygulamalı Bilimler KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.