Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/10/2018 10:21:17 - 04/10/2018 10:21:17 - 11796 Okunma

Üniversitemiz ve Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Uluslararası Girişimcilik, İnovasyon, Teknoloji ve Tasarım Kongresi” 26-29 Eylül 2018 tarihlerinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptı. Kırklareli Üniversitesi’nin Ülkemizin yanı sıra dünya ülkelerini kapsayacak şekilde yükseköğretim imkânı sunduğunu söyleyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR,  dinamik, tecrübeli ve kurumsal kültüre sahip kadrosu ile Kırklareli Üniversitesi’nin bilinçli bireyler yetiştirdiğini ifade etti.

Konuşmasında teknolojideki gelişmelere bağlı olarak hızla gelişerek değişen çağımızda tasarım, inovasyon ve girişimciliğin öneminin artmaya devam ettiğini vurgulayan ŞENGÖRÜR, "Üniversitelerin misyonlarını gerçekleştirmesinde diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin, bilgi paylaşımının, deneyim aktarımının önemi büyüktür. Dolayısıyla bilimsel etkinliklerin her türü Üniversitemiz için önem taşımaktadır. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Girişimcilik, İnovasyon, Teknoloji ve Tasarım Kongresi'nin gerek akademik camiaya, gerekse sektörel çevrelere katkılar sunacağını düşünmekteyiz. Ancak en önemli katkı tabii ki bilime olacaktır. Yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden gelen katılımcıların bilimsel çalışmalarını sunacakları bu kongre bilim anlamında önemli bir kazanç olacaktır. Kongre boyunca teknoloji, inovasyon, girişimcilik ve tasarım alanlarında 70'in üzerinde Türkçe ve İngilizce bildiri sunulacaktır. Gerçekleşecek bilgi paylaşımının ülkemizin bilimsel ve sanayi üretimine katkı sağlayacağını ümit ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Murat GERENLİ ise, dünyadaki teknolojinin gelişmesinin bilimsel çalışmaların bir yansıması olduğunu ifade etti.

Bilim insanlarının, araştırmacıların, tasarımcıların ve girişimcilerin, hayatı şekillendirdikleri bir çağda yaşadıklarını kaydeden GERENLİ, bu nedenle Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman bilimsel, sanatsal etkinlikleri desteklemenin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin temalı yıllarından biri olan 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı’nda girişimcilik, teknoloji, inovasyon ve tasarım alanlarında çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını bir araya getirmek, bilgi ve deneyim paylaşımı için zemin hazırlamak ve literatüre katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Uluslararası Girişimcilik, İnovasyon, Teknoloji ve Tasarım Kongresi”nde 70’in üzerinde bildiri sunuldu ve ülkemizden ve dünyadan yaklaşık 50 bilim adamı kongreye katılım gösterdi.

Girişimcilik İnovasyon Teknoloji Tasarım Kongre KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK, İNOVASYON, TEKNOLOJİ ve TASARIM KONGRESİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.