Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/10/2018 10:17:34 - 04/10/2018 10:17:34 - 12468 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış törenine katıldı. Burada Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e Üniversitemiz senato üyeleri eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN birer konuşma gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada; "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak" dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ise, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada; “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz” dedi.

Türk yükseköğrenim sisteminin, bugün çok ileri bir seviyede bulunduğuna dikkat çeken ERDOĞAN, 2002’de 76 olan üniversite sayısının bugün 205 olduğuna ve bu okullarda 7 milyon 611 bin öğrencinin eğitim gördüğüne işaret etti. ERDOĞAN, Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2014’te 48 bin, 2017’de 123 bin, bu yıl ise 143 bin olduğunu hatırlattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ.

Akademik Açılış Tören KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.