Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/10/2018 11:02:44 - 09/10/2018 11:02:44 - 12542 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Mutlu Yaşlar” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda 08.10.2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT tarafından atıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli Evde Bakım Hizmet Modeli′nden faydalanan özellikle yatağa bağımlı engelliler ile Sağlık Müdürlüğü′nün hizmet alanında bulunan yatağa bağımlı hastalara ve bakıcılarına yönelik sağlık ve sosyal hizmet desteği vererek, hemşirelik bakım hizmetlerinin evde sunulmasına katkıda bulunacaklar.

Üniversitelerin eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlarının yanında toplumla olan ilişkileri de önemli

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bu yıl dördüncüsü hayata geçirilecek olan “Mutlu Yaşlar” projesini imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlarının yanında toplumla olan ilişkilerinin de önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu: “Toplum ile ilişkiler üniversitenin dışarıya açılan kapısıdır. Bu projeler vasıtasıyla toplumun ihtiyaçlarının farkına varılıyor. “Mutlu Yaşlar” projesi ile evde bakım hizmetinden yararlanan yaşlılar, bakıcılar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Öğrencilerimizin de bu sayede yardımseverlik ve sosyal sorumluluk duyguları artıyor. Bu çalışmada bize destek olan Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN’a, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT’e, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarımıza, projeye katılan öğrencilerimize ve tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN ise, geçtiğimiz yıllarda “Mutlu İlkbahar” adıyla yapılan projenin bu yıl “Mutlu Yaşlar” başlığıyla devam ettiğini söyleyerek geçen yıl yapılan projede 825 ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. Projenin tüm Türkiye’ye yayılması dileğinde bulunana KARAMAN, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT de konuşmasında Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenci ve hocalarının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün psikolog, sosyal çalışmacı gibi personelleri ile desteklenmesiyle yaptıkları hizmetlerin daha anlamlı olduğunu vurguladı. Verilen hizmetlerde aynı hanenin dört kez kapısının çalınması, ihtiyaçlarının sorgulanması, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasının olumlu geri dönüşleri olduğunu belirten CERİT, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Mutlu Yaşlar KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Mutlu Yaşlar Projesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.