Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/10/2018 14:07:48 - 10/10/2018 14:07:48 - 16700 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, 10 Ekim 2018 Salı günü Karahıdır Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlık ettiği toplantıya, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN ile Meslek Yüksekokul öğretim üye ve elemanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli” ile öğrencilerin iş deneyimi kazanarak daha tecrübeli olacaklarına vurgu yaptı. Uygulamalı Eğitim Modeli’nin öğrencilere mesleki alanda uygulama becerisi kazandırma hususunda son derece önemli olduğunu kaydeden ŞENGÖRÜR, bu sayede öğrencilerin iş dünyasına daha fazla yakınlaştıklarını ifade etti. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Uygulamalı Eğitim Modeli sayesinde Meslek Yüksekokulları daha cazibeli hale gelecek. Çünkü bu model, işyeri sahibine tecrübeli elemanını yetiştirme imkânı sunuyor. Öğrencilerimizin de bu doğrultuda okudukları bölüm ile ilgili bilgi ve becerileri artacak. İş dünyası ile üniversiteler birlikte çalıştıklarında öğrencilerin hayata bir adım önde başlayacağından şüphemiz yok.”

Açılış konuşmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, genel bir bilgilendirme sunumu yaptı. Akabinde Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nadir SUBAŞI, Elektrik ve Enerji Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ercan KURAK, Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı İlker ORUÇ, Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. İlhami YILMAZ, İnşaat Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan ARKOÇ, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan DEMİR, Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan İNER, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gül SEVENCAN TOPAL bölümlerine dair bilgiler paylaştı.

Açılış konuşmalarından sonra Rektörümüz, görevde yükselen öğretim elemanlarına cübbelerini giydirerek teşekkür belgesi takdim etti. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

Akademik Kurul KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK KURUL
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.