Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/10/2018 21:42:01 - 12/10/2018 21:42:01 - 17013 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dersi Programı, 12 Ekim 2018 Cuma günü 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış programına; Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi KAYAN, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet YELTEPE, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Baro Başkanı Av. Tugay HINIZ, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi YÜZBAŞIOĞLU, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Hukuk Fakültesi’nin kuruluş sürecinde desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başbakanı Sayın Binali YILDIRIM’a, YÖK Başkanı Sayın M. A. Yekta SARAÇ’a, Genel Kurul Üyeleri’ne, Milletvekilleri’ne, Hami Üniversitemiz olan Galatasaray Üniversitesi’ne, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekan V. Neziha MUSAOĞLU’na, akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında öğrencilere Hukuk Fakültesi’nin III. Merkezi Derslikler binasına taşınması belli olan ilk birim olduğu müjdesini de verdi.

Hukuk Fakültesi İlimize Değer Katacak

Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kuruluş sürecinin bir maraton olduğunu dile getirdiği konuşmasında tüm paydaşların üzerine düşen görevi yerine getirdiğini vurguladı. Kırklareli Üniversitesi’nin akademik kadrosu, öğrenci sayısı ve diğer tamamlayıcıları ile birlikte genç ve hızla büyüyen bir Üniversite olduğuna dikkat çeken MİNSOLMAZ, Hukuk Fakültesi’nin Kırklareli’nde yaşayan vatandaşlar için de bir heyecan kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Kırklareli Üniversitesi Hızla Gelişiyor

Milletvekili Turabi KAYAN ise, Üniversitemizin hızla büyüdüğünü belirterek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hukuk, herkesin hakkının tanınması ve teslim edilmesi anlamına gelen ‘Haklar’ sözcüğüne karşılık gelmektedir. Sevgili gençler; Hammurabi’den günümüze kadar gelen bir bilim dalı olan Hukuk ile birlikte haklarımızı geliştirecek ve genişletecek olan sizlersiniz. Toplumlar, yaşadıkları bölgelerdeki insanların hakkına, hukukuna ne kadar riayet eder ve tanırlarsa o ülkedeki barış, huzur ve gelişme o kadar yüksek olur. Dolayısıyla bu noktada sizlere büyük görevler düşüyor.”

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ülkemizin ve Yarınlarımızın Teminatı Açısından Çok Büyük Önem Taşıyor

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, kendisinin de hukuk fakültesi mezunu olduğunu belirterek başladığı konuşmasına kendi döneminde Türkiye'de sadece 7 hukuk fakültesi bulunduğunu anlattı. Özellikle Türkiye'deki üniversite sayılarının artmasıyla hukuk fakültesi sayılarının da arttığına dikkat çeken Vali BİLGİN,  ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması açısından üniversite sayılarının artmasının önemli olduğunu aktardı. BİLGİN konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Evrensel manada gençlerimiz daha fazla eğitim almalı. Toplumun temel bilimlerinden olan Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji ve bunun içerisinde yer alan Hukuk’un devletteki yansımasına baktığımızda yargılama, hukuk ve adalet kavramlarının oluşmasında Hukuk Fakülteleri’nin çok büyük önemi olduğunu görmekteyiz. Anadolu’daki hukuk fakültelerinin kaliteleri de zamanla artacak ve bir hayli iyi konuma ulaşacak. Bu bağlamda Kırklareli Üniversite’sinde Hukuk Fakültesi’nin açılması ülkemizin ve yarınlarımızın teminat altına alınması açısından çok büyük önem taşıyor.”

Açılış konuşmalarının ardından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi YÜZBAŞIOĞLU, “Açılış Dersi” ni yaptı. Hukukçuluğu maymuncuğa benzeterek her kapıyı açabileceğini söyleyen Prof. Dr. YÜZBAŞIOĞLU, açılış dersinde; “Hukuk nedir?, Her kural hukuk kuralı mıdır? Her devlet hukuk devleti midir?, Hukuk devleti olmak için Türkiye, tarihinde hangi aşamalardan geçmiştir?, Bugün hukuk devleti olma doğrultusunda Türkiye’nin avantaj ve dezavantajları nelerdir?” sorularını açıkladı.

Konuşmasında herkesin az da olsa hukuk bilgisi olması gerektiğini dile getiren YÜZBAŞIOĞLU, medeni toplumların bu şekilde daha kolay oluşabileceğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, günün anısına Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi YÜZBAŞIOĞLU’na hediye ve plaket takdim etti.

Hukuk Açılış Dersi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
HUKUK FAKÜLTESİ AÇILIŞ DERSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.