Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/10/2018 12:46:35 - 12/11/2018 12:46:35 - 9946 Okunma

“Kore Kültür Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Ekim 2018 Pazartesi günü II. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda “Kore Türkiye İlişkileri” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansı; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur KARAASLAN,  ve çok sayıda öğrenci dinledi.

“Ode to My Father” adlı Kore film gösteriminin ardından başlayan konferansa Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho konuşmacısı olarak katıldı.

Konferansta Kore ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu ifade eden Dong Woo Cho, Kore'nin de Türkiye gibi 3 tarafının denizlerle kaplı olduğunu söyledi. Kore ile Türkiye'nin dil ve düşüncelerini birbirlerine çok yakın olarak değerlendiren Cho, iki ülke insanlarının sıcakkanlı ve misafirperverlik duygularının çok yoğun olduğunu belirtti.

‘Kore ile Türkiye kardeştir.’

Cho, Kore savaşında Türkiye'nin yanlarında olduğunu hatırlatarak, "Sovyet Rusya ile ABD anlaştı ve Kore ikiye bölündü. Kuzey Kore ve Güney Kore olarak. Kuzey Kore'ye Sovyet Rus askerleri, Güney Kore'ye ABD askerlerini gönderdi. Amaç bölünmüş olan Kuzey Kore'de Sovyet Rusya komünizm rejimi kurmaktı. Sonra Güney Kore Cumhuriyet olunca komünizm bütün Kore'yi ele geçirmek için savaşı başlattı. Bu süreçte Türkiye de dahil 16 ülke Güney Kore'ye yardım etmek için asker gönderdi. Kore savaşında birçok Türk askeri şehit olmuştur. Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Kore ile Türkiye kardeştir." diye konuştu.

Kore'ye ilk askerin ise Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki birlikten gönderildiğine dikkati çeken Cho, Kore'nin, Türkiye'nin desteğini hiçbir zaman unutmadığını ve unutmayacağını belirtti.

Konferans sonrasında “Kore’de eğitim ve Korece Tanıtımı” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Seminerin akabinde Üniversitemiz öğrencileri geleneksel Kore kıyafetlerini deneyerek fotoğraf çektirdiler.

Dong Woo Cho, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti

Düzenlenen etkinliğin öncesinde Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kore Kültür Günü” etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinlikler ile iki ülkenin dostluklarının bir adım daha ileriye taşınacağını vurguladı.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ise Kırklareli Üniversitesi’nin göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Rektörümüze şükranlarını sundu.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Konferans Kore Günleri

Facebook Twitter Google Plus
KORE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.