Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/10/2018 12:46:10 - 12/11/2018 12:46:10 - 9445 Okunma

Üniversitemiz ev sahipliğinde Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Kore Kültür Günü dolayısıyla organize edilen "Kore Geleneksel Müzik ve Dans Gösterisi"  etkinliği, 15 Ekim 2018 Pazartesi akşamı Rektörlük kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye'de Kore kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Baro Başkanı Av. Turgay HINIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer AKGÜL, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel BABUŞÇU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi ASAN, Kore Gazisi Sebahat YURDAGÜL, Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, kamu kurumlarının müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kim Mi - Sook Bburi Dans Topluluğu’nun sahne almasıyla başlayan etkinlikte; Chorong Lee, Ritm, Suji Bang, Gayoung Kim grupları gösteriler yaparak Kore'ye ait sevilen şarkıları seslendirdiler.

Etkinliğin sonunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bu tür etkinlikler ile iki ülkenin dostluklarının bir adım daha ileriye taşınacağına inandığını söyledi. Kore geleneksel müzik ve dans gösterisini keyifle izlediklerini ifade eden ŞENGÖRÜR,  etkinlikte görev alan sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi. 

Rektörümüz, Kore Gazisi Sebahat YURDAGÜL’a da plaket takdim etti.

Kore Müzik ve Dans Gösterisi

Facebook Twitter Google Plus
KORE GELENEKSEL MÜZİK VE DANS GÖSTERİSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.