Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/10/2018 09:17:03 - 17/10/2018 09:17:03 - 18645 Okunma

Dönem başkanlığını Trakya Üniversitesi’nin üstlendiği Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 13. Alt Kurul Toplantısı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

 

Toplantıya, TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN,  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Suat UĞUR, TÜB Genel Sekreteri ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN'in yanı sıra akademik ve idari görevliler katıldılar. 

 

Trakya Bölgesi’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunulması ve birlik üyesi üniversiteler arasında iş birliği çalışmaları gerçekleştirilmesini amaçlayan TÜB’ün 13. Alt Kurul Toplantısı’nda, üniversitelerin bireysel olarak düzenlediği “İstihdam Fuarları”na birlik üyesi üniversitelerin katılımı, 2019 yılında yapılacak sosyal, kültürel, akademik, bilimsel ve sportif faaliyetlerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları tarafından belirlenmesi, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde “Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısı”nın düzenlenmesi ve Balkan ülkeleri üniversitelerinin de katılımının sağlanması, Namık Kemal Üniversitesi’nde “Trakya ve Balkanlar’ın Alternatif Tarım İmkânları”, Kırklareli Üniversitesi’nde “Trakya Bölgesi’nin Çevre ve Orman Sorunları” konulu toplantılar gerçekleştirilmesi, TÜB öğrencileri için “Çanakkale Şehitlerini Anma” ve “Edirne Tarih Kültür Gezileri” düzenlenmesi, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversite öğrencilerine ÇOMÜ Gözlem Evi’nde gezi etkinliği yapılması gibi konular görüşüldü. 

 

TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, "Biz Alt Kurul olarak Üst Kurul’da alınan kararları burada yerine getirmekle yükümlüyüz. Dolayısıyla daha önce alınan kararları bugün gerçekleştirdiğimiz toplantılarla hayata geçirmek için çalışacağız. Bir önceki Üst Kurul Toplantısı’nda TÜB üyesi her üniversitenin kendi alanıyla ilgili bir etkinlik belirlemesi ve buna yönelik çalışmalar yürütmesi kararı alındı. Birçok projemiz mevcut. TÜB Alt Kurul çalışmalarının başarılı geçmesini ve hayata geçirilecek etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, toplantı gündeminde yer alan, “Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü: Kırklareli’nin Geleceği” başlıklı, Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sempozyum ile Trakya Bölgesi’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sunmak istediklerini belirtti. 

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL konuşmasında, “Genelde kurumlar arası iş birliği zordur. TÜB kurumsallaştıkça, hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra katılımcılarıyla da büyümeye devam ediyor. Bugünkü toplantımızda gözlemci sıfatıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de burada. TÜB, Trakya Bölgesine ilişkin ortak çevre sorunları, tarımsal sorunlar, bölgenin sosyal sorunlarının yanı sıra pek çok değerinin paylaşılması konusunda platform oluşturulmasına ortam sağlıyor” şeklinde konuştu. 

 

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, TÜB’ün, üye üniversitelerin de içerisinde yer aldığı coğrafyanın kalkınmasına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, “Bu coğrafyayı tercih eden üniversite öğrencilerinin de TÜB’ün varlığını hissetmelerine çalışacağız” dedi.

 

Toplantıya misafir olarak katılan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat UĞUR ise, üniversitelerinin Trakya havzası içerisinde yer almasından hareketle, TÜB’e üye olma noktasında heyecanlı olduklarını belirterek, “Paydaş olma yolunda adımlar attığımız TÜB üyesi üniversitelere desteklerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılı bir toplantı olmasını diliyorum" dedi. 

 

TÜB Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TÜB ALT KURL
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.