Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/10/2018 13:28:52 - 18/10/2018 13:28:52 - 13196 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Yeşilay Şubesi arasında “Bizim Çocuklarımız” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda 17.10.2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN ve Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Öğr. Gör. Vedat AÇAR tarafından atıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Vali Faik Üstün İlkokulu – Teyfik Fikret Ortaokulu – Mustafa Dalcalı Ortaokulu – Ahmet Mithat Ortaokulu – Kırkşehitler İlkokulu – Doğan Işıkalp İlkokulu öğrencilerinin, Üniversitemizden gönüllü öğrenciler rehberliğinde yapılacak çeşitli aktiviteler ile ahlaki ve entelektüel gelişimlerinin olumlu yönde arttırılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Bizim Çocuklarımız” Projesi İşbirliği Protokolü’nü imzalamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “ Gerçekleştireceğimiz proje ile yüreklerinde iyilik ve sevgi tohumu taşıyan öğrencilerimiz, eğitim hayatı boyunca edindikleri bilgileri toplumsal hassasiyet ve sorumluluk bilinci çerçevesinde adı geçen okullarda eğitim gören öğrencilere aktarmak, daha bilinçli, sosyal, akademik başarısı artmış ve çeşitli risk ortamlarından uzaklaştırılmış öğrenciler olmasını sağlamaktır. Kırklareli Üniversitesi olarak ilimizde faydalı olabilmek, birlik ve beraberliğin önemini arttırmak için bu ve bundan önceki projelerde olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak projeler üretmeye, toplumun her kesimine destek vermeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Mehmet KARAMAN’a, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cahit AKIN’a, Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat AÇAR’a, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN törende yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci lehine olan/olacak her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Projenin öğrenci sayısının arttırılarak diğer dezavantajlı okullara da yayılmasını istediklerine vurgu yapan AKIN, “Yılsonunda yapacağımız kapanış ve değerlendirme toplantısında projenin başarılı olduğunu görmeyi umut ediyorum.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN konuşmasında, bakanlığın temel amaçlarından birinin çocuklar olduğunu ifade ederek çocuklara rol-model bulmakta zorlandıklarını, ancak Kırklareli’nde bu konuda zorluk çekmediklerine dikkat çekti. “Bizim Çocuklarımız” projesi ile çocukların ahlaki ve entelektüel birikimlerinin gelişeceğini kaydeden KARAMAN, “Proje kapsamında çocukların bilimsel gelişimlerinin yanında sosyal gelişimlerine de katkı sağlanacak. Biz bakanlık olarak 400 çocuğumuza maddi ve psikolojik destek sağlıyoruz. Çocuklarımıza rol-model olma yönünde Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin de gönüllü/profesyonel çalışma yoluyla toplumsal hassasiyet ve sorumluluk bilinci artacak. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Cahit AKIN’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Öğr. Gör. Vedat AÇAR ise yapmış olduğu konuşmada “Bizim Çocuklarımız” Projesi İşbirliği Protokolünü imzalamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, projenin Üniversitemiz ve projeden yaralanacak öğrencilere faydalı olmasını temenni etti.

Bizim Çocuklarımız Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Bizim Çocuklarımız
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.