Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/10/2018 13:07:39 - 18/10/2018 13:07:39 - 13640 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Kodlayalım Üretelim” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda 17.10.2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN tarafından atıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Karahıdır Ortaokulunda eğitim gören 5. ve 6. sınıf öğrencilerine, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından kodlama eğitimi verilerek öğrencilerin sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırılması ve gelişen teknoloji ile birlikte uyumlu bireyler haline getirilmesi planlanmaktadır.

Törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kodlayalım Üretelim” Projesi ile Karahıdır Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerin, Üniversitemiz Teknik Bilimler Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından dijital okuryazarlıklarının geliştirilmesi, okula ve derslere olan motivasyonları, problem çözme-analitik düşünme becerilerini ve uzamsal düşünme becerilerinin arttırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Gerçekleştirdiğimiz proje ile ortaöğretimde eğitim gören öğrencilerimizi teknolojik beceriler ile donatıp; tüketen değil üreten, sebep sonuç ilişkisi kurabilen, takım ruhuyla çalışabilen, olaylar arasındaki ilişkileri görebilen, yaratıcı düşünebilen ve toplum için yararlı bireyler haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu vesileyle İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cahit AKIN’a, Teknik Bilimler Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Bilal BALKAN’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN ise, günümüzde eğitimin artık kitaplardan çıkarak dijital ortama taşındığını dile getirdiği konuşmasında, sadece okuyan değil; program yapabilen ve yönetebilen bir genç nesile ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptı. AKIN, sözlerini “Dünya’da eğitimde rekabet edebilecek konuma gelebilmemiz için kodlama eğitimi çok önemli. Kırklareli Üniversitesi bizlere bu eğitimi alabilme imkânı sağladı. Ayrıca projenin Karahıdır gibi yeni mahalle olmuş ve fiziki şartlarını yeni tamamlayan bir okulda gerçekleştirilecek olması bizleri çok mutlu etti.” diyerek sonlandırdı.  

Kodlayalım Üretelim Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Kodlayalım Üretelim
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.