Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/10/2018 16:52:15 - 18/10/2018 16:52:15 - 7227 Okunma

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün düzenlemiş olduğu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz dönemi etkinlikleri kapsamında 12 Ekim Cuma günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, "Dünü, Bugünü, Geleceği Üzerine Dilimiz Türkçe” konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, sözlerine Türkçenin tarihi derinliği, konuşulduğu coğrafya ve konuşan sayısının fazlalığı sebebiyle önde gelen bir dil olduğunu belirterek başladı. Katılımcılara Türkçenin eklemeli dil ailesine mensup olduğunu ve günümüzde 13 milyon kilometrekarelik bir coğrafyada 250 milyon kişi tarafından konuşulduğunu anlattı.

Konuşmasında Türkçenin en eski dil verilerine de yer veren GÜNŞEN, Türkçe ve Sümerce arasındaki benzerliklere değindi. Türkçenin tarihi dönemleriyle ilgili bilgiler aktardıktan sonra, küreselleşen dünyada Türkçenin özellikle gençler tarafından düzgün kullanılması gerektiğini vurgulayarak, dil kusurlu kullanıldığı takdirde kelimelerin düşünceleri anlatmaya yetmeyeceğini belirtti.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN’e katılımlarından ötürü teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “DÜNÜ, BUGÜNÜ, GELECEĞİ ÜZERİNE DİLİMİZ TÜRKÇE” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.