Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/10/2018 12:32:52 - 05/11/2018 12:32:52 - 10931 Okunma

Üniversitemiz ve Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde 24 Ekim 2018 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezinde “Kırklareli’den Endonezya’ya Muhteşem Bir Yolculuk” konulu etkinlik düzenlendi.

Türkiye'de Endonezya kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, kamu kurumlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ile Endonezya Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Endonezya’yı tanıtıcı film gösterimi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinliğin katılımcıları Endonezya’ya kültür yolculuğuna götürdüğünü anımsatan MUSAOĞLU, üniversitemizde bu yıl 91 Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekti. Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarına da konuşmasında yer veren MUSAOĞLU, Üniversitemizin 11 yılda önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT ise, Kırklareli’nin en çok Endonezyalı öğrenci barındıran ikinci şehir olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Endonezyalı öğrencilerimizin yapıcı girişimleri sonucu Başkonsolosluğumuz ile birlikte Kırklareli’de Endonezya Günü düzenlenmesinden gurur duyuyorum. İki ülke arasındaki hâlihazırda olan ilişkilerin gelecek nesillerin de çabalarıyla daha ileri seviyelere taşınacağına inanıyorum. Endonezya’da bir söz vardır: ‘Tanımadan sevemezsin.’ Umarım bu etkinlik sizlerde iyi bir itibar oluşturur ve Endonezya’yı görme, tanıma isteğiniz artar. Bu vesile ile sizleri misafirperverliğimizi görmeniz için Endonezya’ya davet ediyorum.”

Etkinlikte; Betawi dans performansı, Batı Java Silat performansı, Rantak Minang dans performansı, Warrior Kalimantan dans performansı ile Maumere dans performansı sergilenerek Sajojo & Yamko Rambe Yamko, Papua ve Türkiye’den şarkılar söylendi.

Etkinlik, plaket takdimi ve ardından Endonezya yiyecekleri ikramı ile sona erdi.

Endonezya Günü Kültür KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “KIRKLARELİ’DEN ENDONEZYA’YA MUHTEŞEM BİR YOLCULUK” KONULU ETKİNLİK DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.