Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/10/2018 14:55:34 - 30/10/2018 14:55:34 - 17598 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü gerçekleşen İstanbul Yeni Havalimanı açılış törenine katıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazının uçuşlara açılması dolayısıyla düzenlenen açılış töreni ve 95. yıl dönümü kutlanan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla gerçekleşti. 

İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen tören ve resepsiyonda, TBMM Başkanı Binali YILDIRIM ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinin yanı sıra devlet kurum ve kuruluşları ile STK’ların temsilcileri, akademi, kültür, sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli hazır bulundu.

Okay TEMİZ ve grubunun bir konser verdiği açılış töreni ve Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, çok sayıda yabancı devlet ve hükûmet başkanı da iştirak etti. Törene eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi ile birlikte katılan Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN, İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Çince olmak üzere yedi ayrı yabancı dilde canlı olarak yayınlanan bir konuşma yaptı.

Bugün iki büyük mutluluğu bir arada yaşadıklarına değinerek, dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanı’nın açılışını, yurt dışından gelen dostlarla birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden ERDOĞAN, havalimanının tüm dünyaya, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

“Yeni Havalimanı, İstanbul Havalimanı Olarak İsimlendirilecek”

Havalimanının açılışının yanı sıra bugün Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıl dönümünün gururunu da hep birlikte yaşadıklarına işaret eden ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan ERDOĞAN, bugünü Türkiye ile paylaşan konuk devlet ve hükûmet başkanlarına, bakanlara, ülke ve uluslararası kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti. ERDOĞAN konuşmasında Endonezya’da yaşanan uçak kazasına da değinerek, uçak kazasında ölenlere Allah’tan rahmet dileyerek Endonezya halkına baş sağlığı dileklerini iletti.

İstanbul Havalimanı tam kapasiteyle hizmete girdiğinde, Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın, ticari seferlere kapanacağını fakat havalimanı vasfını koruyacağını söyleyen ERDOĞAN, “Gerek havacılık fuarları, gerekse başka birtakım faaliyetler için Atatürk Havalimanı, aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecektir. Atatürk Havalimanı’nın bu faaliyetler dışındaki alanları ise, söz verdiğimiz şekilde Millet Bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Fakat şu andaki kapalı alanları da inşallah ülkemizin, İstanbulumuzun en büyük fuarı hâline getireceğiz. Dolayısıyla orası Atatürk Havalimanı, burası ise İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“Türkiye, Millî Gelirine Göre Dünyada 17’nci, Satın Alma Paritesine Göre Dünyada 13’üncü Sırada”

ERDOĞAN, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Diğer alanlarda da benzer gelişmeler kaydettik. Üstelik bu başarılara bilhassa son beş yılda yaşadığımız nice provokasyona, üzerimizde oynanan nice oyuna, ülkemize kurulan nice tuzağa, maruz kaldığımız nice saldırıya rağmen imzayı attık. Bugün Türkiye millî gelirine göre dünyada 17’nci, satın alma paritesine göre dünyada 13’üncü sıraya yükselmiştir. Bunu devletimizle milletimiz arasında kurduğumuz o güçlü bağdan aldığımız feyzle gerçekleştirdiğimiz hizmetler sayesinde başardık. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan, geleceğine güvenle ve ümitle bakan bir Türkiye olarak hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.”

Cumhuriyetin ilanının 95. yılında 2023 hedeflerine olan bağlılıklarının, hizmete alınan bu muhteşem eserle bir kez daha güçlendiğini kaydeden ERDOĞAN, milletin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. ERDOĞAN, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Harbini zafere ulaştıran, yeni devleti kuran ve Türkiye’nin bugünlere gelmesinde emeği, alın teri, kanı olan tüm devlet adamlarını, kahramanları, şehit ve gazileri rahmet ve hürmetle yâd ettiğini ifade ederek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Milletin huzurla yaşaması, devletin payidar olması için ülke sınırları içinde ve dışında, gerektiğinde hayatlarını feda etme pahasına görev yapan güvenlik güçlerine şükranlarını bildiren ERDOĞAN, “Bu ülke için dökülen tek damla alın teri de, tek damla kan da asla boşa gitmemiştir, boşa gitmeyecektir; tarih en büyük şahittir, en büyük hakemdir” diye ekledi.

“Herkes İçin Huzurlu, Güvenli Ve Müreffeh Bir Geleceği Birlikte İnşa Edelim”

Bölgedeki ve dünyadaki tüm dost ülkelere herkes için huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceği birlikte inşa etme çağrısında bulunan ERDOĞAN, “Gelin, düşmanlıklara, savaşlara, acılara, zulümlere değil; sevgiye, barışa, dayanışmaya çıkan kapıları birlikte açalım. Gelin, çocuklara, masumlara, mazlumlara umut verecek bir dünyanın müjdesini insanlığa hep birlikte verelim” şeklinde konuştu.

“İnşallah İstanbul Havalimanımız insanları kavuşturup, tanıştıracak, sevgiyi çoğaltıp gönülleri abat edecek, ülkemize, bölgemize ve dünyaya hayırlı bir hizmet olmuştur” diyen ERDOĞAN, havalimanının yapımında emeği geçenlere ve açılışa iştirak edenlere teşekkürlerini yineledi ve Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

Konuşmasının ardından ERDOĞAN, İstanbul Havalimanı’nın yapımını üstlenen Limak/Kolin/Cengiz/Mapa/Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun yetkililerini platforma davet ederek kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ortak girişim grubu üyeleri de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a günün anısına, İstanbul Havalimanı’nın hava trafik kontrol kulesinin cam minyatürünü hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ’ın yaptığı duadan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN havalimanının açılışını, eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi, TBMM Başkanı Binali YILDIRIM ve eşi Semiha YILDIRIM Hanımefendi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit TURHAN, havalimanının yapımını üstelenen firmaların yetkilileri ile konuk devlet ve hükûmet başkanlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN törenin ardından, açılışa katılan konuk devlet ve hükûmet başkanlarının onuruna, İstanbul Havalimanı'nda resmî akşam yemeği verdi.

Yeni Havalimanı Açılış Töreni KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR İSTANBUL YENİ HAVALİMANI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.