Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/11/2018 08:52:39 - 01/11/2018 16:31:24 - 14215 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 31 Ekim 2018 Perşembe günü 2018-2019 eğitim öğretim yılında Üniversitemize kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerimizin katılımıyla bir tanışma (oryantasyon) toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da gerçekleşen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi ASAN, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Zekeriya KURTULMUŞ, Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Mert GEDİK, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ ve uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemizin yerel, bölgesel ve ulusal seviyede olduğu kadar farklı coğrafyalardan öğrencilerin tercih edeceği uluslararası nitelikte bir üniversite olmak için çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Üniversitemizde 1120 Uluslararası Öğrenci Öğrenim Görüyor

Konuşmasında kültürlerarası etkileşimi arttırmak, araştırma ve bilgiyi evrensel olarak paylaşmak için atılan adımlar neticesinde dünyanın dört bir yanından gelen 1120 öğrencinin bugün itibariyle Üniversitemizde öğrenim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz sürece kendinizi evinizde hissedeceğiniz uygun şartları sizlere sunmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Üniversitemizin kapasitesi, sağlık hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, barınma imkânları, ulaşım, sağlık, kültür ve spor hizmetleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Akabinde Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosu izlendi.

Toplantının devamında Kırklareli İl Göç İdaresi personeli Uzm. Mert GEDİK, uluslararası öğrencilerimizin Türkiye’de ikamet süreçleri ile ilgili sorularını yanıtladı. Son olarak TÖMER personeli Okutman Utku Mehmet ÖDEN, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alparslan ALOĞLU ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Bayram AKSOY, birimlerinin faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirmelerde bulunarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZLE TANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.