Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/11/2018 12:38:13 - 02/11/2018 12:38:13 - 12876 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Bulgaristan Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği “Türkoloji Çalışmalarında Yeni Arayışlar Çalıştayı” 1 Kasım 2018 Perşembe günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başta olmak üzere Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Bulgaristan Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meryem SALİM, araştırmacılar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çalıştayda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bu tür organizasyonların bilim açısından çok önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasında İbn-i Haldun’un “Coğrafya kaderdir!” sözüne vurgu yaparak “Türkiye ve Bulgaristan; benzer tarihi, coğrafyayı ve kültürü paylaşan iki ülke olmasından da öte, aynı coğrafi-jeopolitik konumu paylaşmalarından dolayı, benzer fırsatlarla ve benzer problemlerle muhatap olan iki komşu ülkedir. Tarih göstermiştir ki; fırsatlar işbirlikleri ile ortak çalışma yapılarak arttırılabilir ve problemler de yine işbirliği yapılıp ortak çalışma yapılarak azaltılabilir. İşte bugün burada Türkiye’nin Bulgaristan’la en uzun sınır hattını paylaşan ili Kırklareli’de bu çalıştayın gerçekleştirilecek olması, iki komşu ülkenin ‘görevdaşlığının’ güzel bir göstergesidir ” dedi.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM ise; “Türkoloji Çalışmalarında Yeni Arayışlar Çalıştayı” nın mahiyetinden sonra birlikte iş yapabilme ve Türklük bilimi adına yeni çalışmaların başlangıcını teşkil ettiğini söyledi.

Bulgaristan Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meryem SALİM, iki kurum tarafından düzenlenmekte olan çalıştayın Şumnu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne bağlı Türkoloji Eğitiminde Yenilikler ve Yeni Arayışlar Projesi kapsamında gerçekleştiğini ifade etti. Doç. Dr. SALİM konuşmasında,  proje kapsamında Türkoloji bölümü ve eğitiminin konularının bugün 15 araştırmacı tarafından araştırıldığına dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

3 oturum halinde gerçekleşen bildiri ve sunumlar için TIKLAYINIZ.

Türkoloji Çalıştay KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE TÜRKOLOJİ ÇALIŞMALARINDA YENİ ARAYIŞLAR ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.