Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/11/2018 10:37:03 - 05/11/2018 10:37:03 - 7162 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 2 Kasım 2018 Cuma günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda ”Dil-Kimlik İlişkisi Türk’ün Diline Düşen Türk” konulu konferans düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mitat DURMUŞ'un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Mitat DURMUŞ, insanın yaşamındaki en önemli gelişmenin dil olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, kendi dilinin dışına çıkan bireyler ve toplumların kimliksel yanılmaya açık olduğunu ifade etti. Kimlik algısının belli bir zaman ve özel durumda kendine dair sahip olduğu imgeye verilen bir adlandırma olduğunu ifade eden DURMUŞ, “Kimlik dediğimiz şeyin imge boyutu da vardır. Dünyamızda olmayan hiçbir varlığın dilimizde karşılığı yoktur. Dilde kendisine ad bulan şey varlık olmuş olur. Varlığın var olma koşulu kendisini dilde gösterir. Dilimize düşmemiş bir varlığı söylememiz imkânsız.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Mitat DURMUŞ, konuşmasını dilin, kimliğin ve bilincin var olma alanı olduğuna vurgu yaparak sonlandırdı.

Konferans Dil Kimlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE DİL-KİMLİK İLİŞKİSİ TÜRK’ÜN DİLİNE DÜŞEN TÜRK KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.