Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/11/2018 10:16:44 - 12/11/2018 10:16:44 - 9343 Okunma

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle ilk tören, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 11.30’da Kırklareli Şehitliği’nde yapıldı. Çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mız okundu ve askeri birlikler Saygı Atışı yaptı. Ardından Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Şehitlik defterini imzalayarak, Milletvekilleri Selahattin MİNSOLMAZ, Vecdi GÜNDOĞDU, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İNAN, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve beraberindekilerle Şehitlerimizin mezarlarını gezdiler ve mezarlarına dualar eşliğinde karanfiller koydular. Akabinde Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve beraberindekiler Kırkşehitler Anıtını ziyaret ettiler.

 

Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla ikinci tören saat 14.30’da Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törenlere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU katıldı. Törenlerde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından temsili kıta komutanı subay kıyafetli öğrenci, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’e Türk Bayrağını teslim etti.

 

Öğrenciler daha sonra, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İNAN ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU’na Atatürk Posteri takdim ettiler.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve diğer gelen kutlama mesajlarının okunmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

Törenler okunan şiirler ile son buldu.

Kırklareli Düşman İşgalinden Kurtuluş KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.