Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/11/2018 16:35:31 - 21/11/2018 16:35:31 - 14657 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başkanlığında Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Sabih ATADAN, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Evren ÇAĞLARER ile Fakülte akademik ve idari personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Müfredatın En Önemli Unsuru: “İşyeri Eğitimi”

Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Salonunda 20 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Teknoloji Fakültesi’ndeki eğitim müfredatının en önemli unsurunun “İşyeri Eğitimi” uygulaması olduğunu ifade etti.

“İşyeri Eğitimi”nin Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin toplam 8 yarıyıllık eğitim öğretim süresinin; 7 yarıyılını fakültede 1 yarıyılını ise zorunlu olarak “İşyeri Eğitimi” adı altında uygulama becerilerini güçlendirmek amacıyla endüstri sektöründe tamamladıkları bir eğitim modeli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu:

“Teknoloji Fakültesi’nin uygulamaya dönük bir fakülte olması gerekiyor. Bu noktada ‘İşyeri Eğitimi’ çok önemli. Öğrencilerimizin bu eğitimden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için yönergemizi oluşturduk. Eğer tercih edilen bir Teknoloji Fakültesi olmak istiyorsak bu eğitimin uygulamalarını ciddi bir şekilde takip etmeli ve mutlaka başarılı olmalıyız. Bunu sadece üniversitem için söylemiyorum. Bu sistemi oturtursak bundan Türkiye kârlı çıkacaktır. Hem bölge ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine nitelikli iş gücü kazandırmış olacağız. Bunu; profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve idari personel dahil olmak üzere tüm personelimizin taşın altına elini koymasıyla gerçekleştireceğiz.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evren ÇAĞLARER, Fakültenin mevcut durumu ve 2017-2018 akademik yılında gerçekleştirilen çalışmalar, Fakültede “İşyeri Eğitimi” sisteminin uygulanması ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih SEMERCİ ise, bölümleri bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin sunum eşliğinde bilgiler paylaştı.

Fakülte akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınmasının sonra Rektörümüze “Mekatronik” konulu bir kitap takdim edildi. Toplantı, Rektörümüzün doktor öğretim üyesi ünvanı alan Adem UĞURLU’ya plaket ve Fakülte kadrosuna yeni katılan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

KLÜ akademik kurul Teknoloji

Facebook Twitter Google Plus
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.