03/12/2018 11:24:26 - 03/12/2018 11:24:26 - 9381 Okunma

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 29 Kasım 2018 Perşembe günü binlerce kitabın ve çalışmaların yer aldığı kütüphane veri tabanları Ulakbim ve Ekual kapsamında Turnitin (İntihal Tespit Programı) eğitim toplantısı yapıldı. Eğitim programını, Ankara eğitim merkezinden görevlendirilen Turnitin Techknowledge Eğitim Uzmanı Kerem ÖZATA yaptı.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda öğrenci tez, ödev ve projelerinde benzerlik (intihal) ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistem Turnitin programının kullanımı anlatıldı. Ayrıca IThenticate kütüphane veri tabanı üzerine de bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Turnitin Bilgilendirme KLÜ

TURNİTİN (İNTİHAL TESPİT PROGRAMI) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI