Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/12/2018 16:51:04 - 04/12/2018 16:51:04 - 13254 Okunma

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde 03-04 Aralık 2018 tarihlerinde “Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Kampı” düzenlendi.

“Yeni İşim Girişim Programı” nın Üniversitemizdeki 2018-2019 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen eğitim, Girişim Merkezi İş Kurma ve Geliştirme Danışmanı Neslinur TURAN tarafından verildi.

Eğitimde öğrencilerimize girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verilerek; öğrencilerimizin prototipleme becerisi kazanmaları, pazarı anlamaları ve araştırma yapma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı. Sektörde öncü firmaların da kullandığı “desing thinking” yöntemi ile öğrenciler, yenilikçi iş fikirleri bulmaya çalıştı.

İki gün süren eğitimin ilk gününde tasarım odaklı düşünce ekseninde ekipler oluşturuldu. Ardından ekiplerden beyin fırtınası yaparak deneyim, yetenek, kaynaklar, hobiler, ilgi alanları ve teknoloji fikirleri ile iş zarı oluşturmaları istendi. Eğitimin ikinci gününde ise oluşturulan prototipin pazar araştırması yapıldı.

Etkinliğin sonunda takım liderleri, yeni iş fikirlerinin tasarımı olan uçakları uçurdu ve en uzağa uçan uçak birinci oldu.

Wake Up Yeni İşim Girişim Girişimcilik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
WAKE-UP YENİLİKÇİ İŞ FİKRİ BULMA KAMPI TAMAMLANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.