Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/12/2018 16:55:58 - 05/12/2018 16:55:58 - 15586 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli Yeşilay Şube Müdürlüğü arasında “Yeni Bir Hayata” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda 05.12.2018 Çarşamba günü gerçekleşen törende işbirliği protokolünün imzaları; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN ve Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat AÇAR tarafından atıldı.

İmzalanan proje kapsamında Üniversitemiz Akademik Personeli, Yeşilay Kırklareli Şubesi gönüllüleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırklareli İl Müdürlüğü bağımlılıkla mücadelede uzman kadrosu; Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere; bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşma konularında çeşitli faaliyetler yürütecek.

“2 yılda toplam 18 sosyal sorumluluk projesi faaliyete geçirdik.”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, toplumun refahını ve bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin bir yenisini daha imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Topluma, çevreye, doğaya ve devlete katkı sağlayan bir yaklaşımla bugünden daha iyi bir gelecek yaratma umuduyla sosyal sorumluluk projelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu:

“Gerçekleştireceğimiz proje ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin madde bağımlılığından kurtulmalarını, sağlıklı bir yaşam düzeni kurmalarını ve hayata yeniden sımsıkı sarılmalarını amaçlamaktayız. Bu kapsamda bu bireylerimizin bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşmaları hususunda bir dizi seminer ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. 2 yılda toplam 18 sosyal sorumluluk projesi faaliyete geçirdik. Bu projelerin önemli bir kısmı tamamlandı. Kırklareli Üniversitesi olarak ilimize ve toplumumuza faydalı olmak, birlik ve beraberliğin önemini artırmak için bu ve bundan önceki projelerde olduğu gibi başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürütmeye, toplumun her kesimine destek vermeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gökhan KAPAĞAN’a, Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Emin ÖZEL’e, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Mehmet KARAMAN′a, Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat AÇAR’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.”

“Elimizden gelen tüm gayreti göstermeye hazırız.”

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN törende yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin uyuşturucu konusundaki takibini yapmak amacıyla “Yeni Bir Hayata” projesini Rektörlüğümüz, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Şube Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. KAPAĞAN sözlerini “Elimizden gelen tüm gayreti göstermeye hazırız. Sizlerin de desteğiyle başarılı bir proje olacağına inanıyorum.” diyerek sonlandırdı.

“Bağımlılıkla mücadele önemli bir konu.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN konuşmasında, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında olan “Yeni Bir Hayata” projesinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için çok değerli olduğunu dile getiren KARAMAN, bu vesileyle Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve şahsı adına projelerde kendilerine yer verdiği için teşekkür etti.

“Kırklareli’de maalesef ülkemiz ortalamalarının üzerinde bir madde kullanım oranı vardır.”

Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat AÇAR ise, Yeşilay’ın faaliyet alanlarından bahsederek dünya genelinde yılda 207 bin inanın uyuşturucu madde kullanımı dolayısıyla hayatını kaybettiğine dikkat çekti. 2017 yılında yayımlanan raporlara göre 250 milyon insanın hayatında bir kez uyuşturucu madde kullandığını ifade eden AÇAR, Ülkemizde alkol ve tütün dışındaki yasadışı maddeleri kullanım (bir kere de olsa denemiş olma) oranının %2,7 olduğunu söyledi.

“Kırklareli’de maalesef ülkemiz ortalamalarının üzerinde bir madde kullanım oranı vardır.” diyerek sözlerine devam eden AÇAR, “Kartal Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin uyuşturucu kullanımından yargılanan kişileri adli kontrol şartıyla Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM’a yönlendirme kararı, projemizin fikir kaynağı oldu. Kırklareli’de, AMATEM, ÇAMATEM, YEDAM yok, Psikiyatri uzman sayısı az ve buna rağmen hasta sayısı çok fazla. Dolayısıyla gerçekleştirilecek olan proje ile madde kullan bireyler ile ailelerinin tedavileri takip edilerek topluma reentegrasyonunu sağlanacak. Bu kapsamda ilimizin duyarlı yöneticileri sayesinde imkânlar dâhilinde bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla bugün bu işbirliği hayata geçiriliyor.”

05.12.2018 - 05.12.2019 tarihleri arasında uygulanacak olan proje, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin madde bağımlılığından kurtulmalarına katkı sağlayacak.

 

 

 

 

Yeni Bir Hayata İşbirliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Sosyal Sorumluluk Projesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.