Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/12/2018 11:06:28 - 10/12/2018 11:06:28 - 12330 Okunma

Üniversitemiz ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırklareli Şubesi’nce yürütülen bağımlılıklarla mücadele konulu sosyal sorumluluk projesinde görev alan gönüllü öğrencilerimiz, Kırklareli Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinin ardından düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN, İl Milli Eğitim Müdürü Cahit AKIN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Metin AKTEN, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırklareli Şubesi Başkanı Vedat AÇAR, Üniversitemiz akademisyenleri ve projede görev alan gönüllü öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; eğitim - öğretim, araştırma - geliştirme ve topluma hizmetin üniversitelerin en önemli görevleri olduğunu söyledi. Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin insanlara ve topluma yararlı çalışmalar yapmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden ŞENGÖRÜR, gönüllülük esasına dayanan projede Üniversitemiz öğrencilerinin 2015 -2016 Eğitim-Öğretim yılından bu yana son 3 yılda 12 bin 205 öğrencimize akran eğitimi verdiğini belirtti. ŞENGÖRÜR, konuşmasını “Bunun ne kadar ciddi bir rakam olduğunu 104 üniversite içerisinde ilk sırada yer almamızla anlamamız mümkündür. Üniversite olarak biz bu sonuçla iftihar ediyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye sonlandırdı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırklareli Şubesi Başkanı Vedat AÇAR ise, Üniversitemizin Genç Yeşilay Kulübüne üye öğrencileri onurlandırmak ve bundan sonraki çalışmalarda da onlara destek olmak bağlamında etkinliğin organize edildiğini belirterek proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje çerçevesinde Üniversitemiz öğrencilerine; madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele kapsamında uygun bilgilendirme, eğitim ve hizmetlerinin verilmesi, farkındalığının artırılması ve bu sayede bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımı düzeyindeki artışın önlenerek etkin bir mücadele yapılmasını sağlamak amacıyla; 2015 -2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Kırklareli Yeşilay il Müdürlüğü ile akran eğitimi yoluyla öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetleri yürütüldü.

Yeşilay Şube Müdürlüğü ile yapılan protokol gereğince 13.05.2015 tarihinde Üniversitemizin bünyesinde Genç Yeşilay Kulübü kuruldu. Üye olan öğrencilerimiz İstanbul’daki Yeşilay Genel Merkezinde akran eğitimleri için donanımlı hale getirildi. Ayrıca, Sağlık Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlileri Neşe ALPARSLAN ve Hülya ARIKAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlileri Ali KARAKOÇ ve Vedat ACAR (Yeşilay İl Müdürü) Sağlık Yüksekokulunda öğrenim gören gönüllü öğrencilere eğitim verdi.

Bu tarihten itibaren hem Genç Yeşilay gönüllüsü öğrencilerimiz hem de Sağlık Yüksekokulu gönüllü öğrencileri eğitim-öğretim yılı başında fakülte ve yüksekokulların birinci sınıflarında okuyan öğrencilerimizin öğrenim gördüğü sınıflara girerek yüz yüze eğitimler verdi.

Bağımlılık KLÜ Sertifika Genç Yeşilay

Facebook Twitter Google Plus
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE GÖNÜLLÜSÜ ÖĞRENCİLERİMİZ, SERTİFİKALARINI ALDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.