Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/12/2018 12:40:39 - 11/12/2018 12:40:39 - 15128 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Hizmetler Kulübü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “İşaret Dili ile Tanışma ve Tanıtma Semineri” 10 Aralık 2018 Pazartesi günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Üniversitemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Sosyal Hizmetler Kulübü’nün kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışmalardan oluşan video gösteriminin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

“Yaptığımız her karşılıksız iyiliğin bir gün mutlaka geri döneceğine inanıyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında yapılan etkinlik çerçevesinde değerlendirildiğinde Sosyal Hizmetler Kulübü’nün toplum açısından çok değerli çalışmalar yaptığını dile getirdi. Üniversitelerin temel görevlerinden birimin topluma dokunmak olduğunu belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, topluma dokunduğumuz sürece huzuru bulacağımızı söyledi. ŞENGÖRÜR konuşmasına şu sözlerle devam etti:  “Eğitim hayatınız boyunca sizlere bilimsel anlamda çok iyi eğitim vereceğimize dair şüpheniz olmasın. Lakin eğitiminizin yanı sıra burada yaşadığınız süre boyunca topluma ne kadar destek olursanız ve bizler size ne kadar iyi yol gösterirsek sizler o kadar başarılı olursunuz. Sosyal sorumluluk projeleri ile üniversitemizin gerçek yerini bulacağını düşünüyorum. Bugüne kadar 19 tane sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Gerçekleştirilen projeler bağlamında devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız her iyilik muhakkak ki bizlere bir gün geri dönecek. Bu çerçevede sosyal sorumluluk projelerimizin sizler için önemli bir fırsat olduğu inancındayım.”

“İşaret dili bizim özümüzdür.”

İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, “Sözün gücü ya da özün gücü hangisi daha güçlüdür diye sorsam zannederim ki özün gücü daha güçlüdür” diyerek başladığı konuşmasında insanın dil yoluyla bazen kendisini yanlış ifade edebileceğini ancak işaretlerin insanı daima doğruya yönlendirdiğini söyledi. Konuşmasında Kur’an-ı Kerim ayetlerinden örnekler veren DEMİRTAŞ, “İşaret dili bizim özümüzdür. Bizleri bir araya getiren yoksunluklardır. Eğer istimal halinde olsaydık ve kimse kimseye muhtaç olmasaydı biz bugün buraya gelmezdik. İşaret dünyasının ve engeller konusunun bir ibadet olduğunu düşünüyorum. Toplumsal anlamda düşündüğümüzde bir araya gelerek insanlığımızı fark ediyoruz. Dolayısıyla bugün burada gerçekten özel bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Sizlerin farkındalığını arttırmak için buradayız.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm öğrenci kulüplerini desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. “Sizlerin farkındalığını arttırmak için buradayız.” diyen KARAMAN, şunları söyledi: “Yarın başımıza ne geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Bakanlığımız sosyal hayatta mağdur olanların daima yanında. Biz bunun için sizlerin toplumsal hayata yapacağı her dokunuşu destekliyoruz. Bütün kulüp çalışmalarında ve projelerde kapımız sizlere her zaman açık. Bu bağlamda kulüplerin tek yapması gereken doğru adım atmasını bilmek. Sizler sosyal faaliyetlere çok büyük destek veren bir Rektörünüz olduğu için çok şanslısınız. Çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Her engelli her şeyi yapamayabilir; ama bir şansı hak eder.”

İl Müftülüğünde Görevli Engelli Hizmetleri Koordinatörü Hüseyin ÖZKAN, engelliler ile ilgili son 10 yılda gerek istihdam gerek sosyal hizmet gerekse farkındalık konusunda olsun önemli bir yol kat edildiğini ifade etti. Engellilerin de her alanda var olduğuna dikkat çeken ÖZKAN, “Bir engelli olarak sizlerden beklentim bizleri farklı görmeyin. Unutmayın ki her engelli her şeyi yapamayabilir ama daima bir şansı hak eder.” dedi.

Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Erman CİVAN ise, Sosyal Hizmetler Kulübü olarak bir buçuk yıldır çocuk, engelli, yaşlı ve toplumun dezavantajlı olarak sayılabilecek kesimlerine yönelik etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. CİVAN konuşmasının sonunda Üniversitemiz öğrencileri öncülüğünde toplumun kanayan yaraları olan aile içi şiddet, kadına şiddet, çocuk istismarı, madde bağımlılığı gibi konularda faaliyetler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının akabinde Sağlık Bakanlığı’nın işaret dili farkındalığı video gösterisi, İl Müftülüğünde görev yapan personel ile Sosyal Hizmetler Kulübü Yönetim Kurulu’nun işaret dili sunumuyla izlendi.

Programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde İşaret Dili Tercümanı olarak görevli Yasemin ÖZTÜRK, işaret dilini tanıma ve tanıtma konulu bir sunum yaptı.

Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Ali Şefik DENİZ, “Gün Işığı” şiirini okudu. İl Müftülüğü’nde görevli Esra KILIÇ ERTOP da “Sev Kardeşim” şarkısını işaret diliyle sundu.

Program, plaket takdimi ile sona erdi.

İşaret Dili Seminer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İşaret Dili
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.