Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/12/2018 16:13:03 - 12/12/2018 12:15:07 - 11365 Okunma

Üniversitemizde Kırklareli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından 11 Aralık 2018 Salı günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda  “İnsan Hakları Korunması ve Geliştirilmesi Bağlamında Anne, Baba ve Yaşlı Hakları” konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe İSAYEV’in konuşmacı olduğu konferansa; Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI, Hukuk İşleri Şube Müdürü Muharrem KAYA, Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı Temsilcisi Cengiz Halit ŞEN, Anneler Derneği Kırklareli Şube Başkanı Aynur YADALI, Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi Kurucu Üyesi Ayfer TOMRUK ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe İSAYEV, konferansta “Birleşmiş Milletler Çerçevesinde İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi” başlıklı bir sunum yaptı. İSAYEV konuşmasında; insan haklarının tanımı, amacı, nitelikleri ve sınıflandırılmasının yanı sıra Birleşmiş Milletler’in insan hakları ile ilgili düzenlemelerine yer verdi.

İnsan haklarının insanın onuruna ve değerine uygun yaşayabilmesi için gerekli olan asgari standartları insana sağlamayı hedeflediğini söyleyen İSAYEV, insan haklarının uluslararası alanda korunması hususunda önemli adımların Birleşmiş Milletler tarafından atıldığını ifade etti.

Konferansın sonunda Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe İSAYEV’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

İnsan Hakları Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İNSAN HAKLARI KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ BAĞLAMINDA ANNE, BABA ve YAŞLI HAKLARI KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.