Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/12/2018 10:40:26 - 27/12/2018 10:40:26 - 11396 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından 12 Aralık 2018 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde “Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Günü” münasebetiyle Türkmenistan ve kültürünü tanıtıcı program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Türkmenistan Milli Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ’ın yanı sıra Üniversitemiz akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Üniversitemizin dünya'ya açılma ve uluslararasılaştırma stratejisi bağlamında, 787’si Türkmenistan olmak üzere birçok farklı ülkeden toplam 1140 öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi BAHADIR, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına destek olmak amacıyla ellerinden gelen gayretleri gösterdiklerine vurgu yaparak, “Geçen yıl bu çerçevede Uluslararası Öğrenci Kulübümüzü kurduk ve kulüp olarak pek çok kültürel etkinlik düzenledik.” dedi. Bu kapsamda, bu yıl da Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile işbirliği içerisinde oryantasyon programı ve ülke tanıtımları düzenlendiğini kaydeden BAHADIR, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bugün de Uluslararası Öğrenci Kulübü olarak Uluslararası Tarafsızlık Günü dolayısıyla bir program organize ettik. Türkmenistan 22 yıldır 12 Aralık tarihini ‘Tarafsızlık Bayramı’ olarak kutlamaktaydı. Geçen yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkmenistan’ın başvuru üzerine aldığı bir karar ile 12 Aralık gününü ‘Uluslararası Tarafsızlık Günü’ olarak ilan etti. Biz de bugün 12 Aralık 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 185 ülkenin oy birliği ile Türkmenistan’ın ‘Daimi Tarafsızlık Statüsü’ kazanmasının yıl dönümünde Türkmenistan ve kültürünü tanıtıcı program hazırladık.”

Açılış konuşmasının akabinde Aksona REJPOVAYI, Türkmenistan tanıtım sunumunu yaptı. Programda; şarkı ve şiirler söylenerek Türkmenistan gençlerinin oynadığı “Küştdepti” dansı ve Kavkaz dans ekibi gösterileri sergilendi.

Türkmenistan Tarafsızlık Yıl Dönümü KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TÜRKMENİSTAN’IN DAİMİ TARAFSIZLIK KAZANMASININ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.