Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/12/2018 11:10:26 - 14/12/2018 11:10:26 - 18159 Okunma

Üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen “II. Trakya AR-GE ve Teknoloji Pazarı” 12 Aralık 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Proje Pazarı’nın açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Sedat MURAT, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep ZIPKINKURT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni temsilen öğretim üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

“Proje sayısı gelecek sene Üniversitemizde yapılacak olan AR-GE ve Teknoloji Pazarı’nda daha da artacak.”

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, II. Trakya AR-GE ve Teknoloji Pazarı’na katılımın bu sene yoğun olduğuna dikkat çekerek organizasyondaki başarının projelere de olumlu yönde yansıdığını ifade etti. Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde yer alan üniversitelerden gelen projelerin ilerleyen yıllarda daha iyi bir noktaya geleceğine olan inancının sonsuz olduğunu kaydeden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, proje sayısının gelecek sene daha da artacağına vurgu yaptı.

“Tüm projeler bizim için çok değerli.”

Etkinlikte konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, şunları söyledi: “Geçen yıl ilkini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz Proje Pazarı etkinliğinin ikincisini bugün serhat şehri, şehirlerin sultanı Edirne’de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu platform sayesinde ulaşılamayana ulaşalım, görülmeyeni gösterelim, kenarda köşede kalmış değerli fikirler varsa onları diğer kurum ve kişilerle buluşturalım istedik. Böylece ortak aklı bir araya getirme amacıyla bu projeleri yapıyoruz. Tabi bu işin bir de mutfak kısmı var. Mutfak kısmı yaklaşık 6 aylık bir süreci kapsıyor.  Bu süreçte sisteme 37 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projeler oluşturulan heyet tarafından detaylı şekilde incelendi, araştırıldı ve bu projelerin arasından ilk 10’a girecek projeler belirlendi. Bugün burada jüri değerlendirilmesi sonucu ilk 5’e girecek projeler belli olacak. Tüm projeler bizim için çok değerli. İnşallah diğer projeleri de önümüzdeki yıllarda görmeye ve kabul etmeye çalışacağız. Biz sizlerin değerli fikir ve akademik çalışmaları hayata geçirilsin istiyoruz. Çalışmalarınız sosyal hayatla bütünleşsin. Ekonomiye kazandırılsın ve ticarileşsin. Mümkünse hem hocalarımız istifade etsin, hem Trakya istifade etsin, nihayetinde Türkiye kazansın istiyoruz. Gelişmiş 10 ülke arasına girmek için üniversite ile sanayiciyi, şehri ve diğer kurumları bir araya getirmeliyiz. Fikirleri buluşturma ve hayata geçirme noktasında bu platformu kurduk. İnşallah önümüzdeki yıllar bu etkinliği Kırklareli’nde, Çanakkale’de, Bandırma’da yapacağız.”

“Üniversiteler bir toplumun beyni hükmündedir.”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Trakya Üniversiteler Birliği'nin 4 güzide üniversitenin bir araya gelmesiyle oluştuğunu, Türkiye'deki üniversiteler içinde çok güzel çalışmalar yaptığını belirtti.

Birliğin tek bir üniversite gibi hareket ederek her yıl onlarca projeye imza attığını vurgulayan Prof. Dr. TABAKOĞLU, "Üniversiteler bir toplumun beyni hükmündedir. Üniversiteyi üniversite yapan düşünen insanlarıdır, hocalarıdır, beyinleridir. Şimdi bu düşünen insanların ürettiği projelere şahitlik yapacağız. O yüzden bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Belki de bugün bu ülkenin kaderini değiştirecek buluşlara imza atılacak." dedi.

 "Aziz SANCAR günde 18 saat çalışıyor."

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Sedat MURAT, başarılı olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğin vurgulayarak katılımcılara Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz SANCAR'ı örnek gösterdi.

Aziz SANCAR'ın günde 18 saat çalıştığını anlatan Prof. Dr. MURAT, "Hiçbir başarı tesadüf değildir, Aziz SANCAR günde 18 saat çalışıyor. Aziz SANCAR'ı bir gün üniversitemizde misafir ettiğimizde, başarısının sırrını 'Çok mu zekisiniz?' diye sorduk. Bize 'Ben çok zeki bir insan değilim, günde 18 saat çalışıyorum. Aylarca laboratuvarlar da uyudum. Ama şimdi sağlık sorunlarım nedeniyle çalışmayı azalttım. Şu anda günde 12 saat çalışıyorum.  Büyük başarıların arkasında gayretli çalışmak gelir." şeklinde konuştu.

“Eğer bir proje uygulanabiliyorsa uygulama şansı varsa biliniz ki o dünyanın en değerli projesidir.

Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Trakya Üniversitesi’ndeki öğrencilere ve akademisyenlere bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: ’’Bugün Trakya’daki Üniversitelerin öğrencilerinin ve hocalarının bin bir emekle hazırlamış olduğu projeleri değerlendireceğiz. Sahada çalışan biri olarak şunu söylemek istiyorum; tıp, mühendislik, sosyal bilimler hiç fark etmiyor. Eğer bir proje uygulanabiliyorsa uygulama şansı varsa biliniz ki o dünyanın en değerli projesidir. Edirne ile ilgili hayalleriniz ve projeleriniz Edirne Belediyesi tarafından beklenmektedir. Projelerinize destek verilerek sahada uygulama alanı açılacaktır. Sözlerime son vermeden önce yarışmaya katılan tüm hocalarımı, öğrencilerimi bir kez daha kutluyorum.”

Üniversite ve sanayi kuruluşlarını bir araya getiren proje ve ürünlerin sergilendiği “II. Trakya AR-GE ve Teknoloji Pazarı” etkinliğinde, 37 farklı proje arasında ilk 10’a kalan çalışmalar tanıtıldı.

Proje sunumlarının ardından uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından değerlendirme kriterine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

AR-GE TEKNOLOJİ PAZARI KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
II. TRAKYA AR-GE ve TEKNOLOJİ PROJE PAZARI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.