Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/12/2018 12:59:10 - 18/12/2018 12:59:10 - 12121 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çalışma grubu işbirliğinde 14 Aralık 2018 Cuma günü “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” konulu seminer gerçekleştirildi.

II. Merkezi Derslikler Binası III No’lu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere; Kırklareli KOSGEB Müdürü Mahmut ÖZKAYA, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi İsmet TIKIZ, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı Koordinatörü Öğr. Gör. Selin ÖZDEN, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Seminerde Marka Patent Vekili Burak KARAAĞAÇ ve Patent ve İnovasyon Mühendisi Tuğba Ebru UZAL, “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” ile ilgili bir sunum yaptı. “Fikri ve sınai mülkiyet nedir ve neden önemlidir?” sorularını cevaplayan KARAAĞAÇ ve UZAL; bu bağlamda marka, patent, tasarım ve süreçlerine değindi. Akabinde fikri ve sınai mülkiyet başvurularında akademisyenler için teşvik ve destekler, patentlenebilirlik ve patentlerin ticarileştirilebilmesi konularında detaylı bilgiler verildi.

Seminerin sonunda Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı Koordinatörü Öğr. Gör. Selin ÖZDEN, Patent ve İnovasyon Mühendisi Tuğba Ebru UZAL’a; KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi İsmet TIKIZ, Marka Patent Vekili Burak KARAAĞAÇ’a katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 

Fikri ve Sınai Mülkiyet Seminer TTO KÜSİ KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Fikri ve Sınai Mülkiyet Seminer
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.