Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/12/2018 14:26:33 - 19/12/2018 14:26:33 - 11077 Okunma

Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ve Medya İletişim Kulübü tarafından 13 Aralık 2018 Çarşamba günü Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi’nde “Savaş Kameramanlığı ve Foto Muhabiri” konulu söyleşi ve sergi düzenlendi.

Anadolu Ajansı Savaş Kameramanı Kenan YEŞİLYURT ve Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Berk ÖZKAN’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sezai ÖZTAŞ, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Aydın ÜNAL ve Öğr. Gör. Selçuk ÖZKAN, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet SALİ, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Savaş Kameramanı Kenan YEŞİLYURT, katıldığı birçok savaş bölgesinde zor şartlar altında nasıl çekim yaptığını anlatarak, gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti. YEŞİLYURT, Suriye, Gazze, Filistin’deki çatışma ve Mısır devrimi sırasında çekmiş olduğu görüntüleri izleterek o anlarda neler hissettiğini katılımcılarla paylaştı. Mısır'da Rabiatül Adeviye'deki ilk katliamı görüntüleyen tek kameraman olan YEŞİLYURT, bu katliama ait ham görüntülerden de örnekler paylaştı. Gazze’nin ise dünyanın en kanlı çatışmaların, yaşandığı savaş bölgesi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Berk ÖZKAN, çekmiş olduğu fotoğrafları öğrencilerle paylaşarak, her bir fotoğrafın hikâyesi olduğunu söyledi. ÖZKAN, şehit cenaze törenlerinde çekmiş olduğu fotoğraflarda çok duygulandığını ve o an da hislerini kontrol edemediğini aktardı. Zor şartlar altında çalıştıklarını belirten ÖZKAN, sözlerini “Programlarda saatlerce bekliyoruz. Bu işe gönül veren kişinin cesaretli, yetenekli ve soğukkanlı olması gerekir.” diyerek bitirdi.

ÖZKAN’ın paylaştığı fotoğraflar arasında yer alan, 2015 yılında düzenlenen G20 Zirvesinde çektiği ve uluslararası alanda büyük beğeni toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama ile olan fotoğrafı öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Etkinliğin ardından Pınarhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sezai ÖZTAŞ ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Aydın ÜNAL tarafından katılımcılara günün anısına plaket takdim etti. Söyleşinin ardından öğrenciler etkinlik kapsamında hazırlanan savaş fotoğraf sergisini gezdi.

Etkinlik, muhabirlerin öğrencilerle fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

Savaş Kameramanlığı Foto Muhabiri Söyleşi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“SAVAŞ KAMERAMANLIĞI VE FOTO MUHABİRLİĞİ” KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.