Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2018 23:04:46 - 20/12/2018 23:04:46 - 11855 Okunma

Üniversitemiz Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM), Türkiye’nin önde gelen bilim insanları ve üniversitelerinin de dâhil olduğu Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK)’nun bir kamu diplomasisi faaliyeti olan Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesini destekleyen platforma seçildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak TUFAN koordinatörlüğünde yürütülen projenin 25 Ekim 2018 tarihinde Yükseköğretim Kurumu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Üniversitemiz Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ katıldı.

Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi, Ortadoğu coğrafyasında savaşlar nedeniyle zarar gören ve geçmişi asırlara dayanan ilim ve bilim merkezlerine insanlığın dikkatini çekmek ve yarım kalan akademik hayatları görünür hale getirmek, akademik mirasın korunmasını ve bilimsel çalışmaların devam etmesini bölgenin geleceği için önemini vurgulamayı ve uluslararası farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır.

Proje hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

KADAM YÖK Ortadoğu Akademik Miras Koruma KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ KAMU DİPLOMASİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ, YÖK ORTADOĞU'DA AKADEMİK MİRASI KORUMA PROJESİNİ DESTEKLEYEN PLATFORMA SEÇİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.