Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/12/2018 10:39:45 - 27/12/2018 10:39:45 - 12622 Okunma

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’nin Kazakistan'ın Türkistan şehrinde düzenlediği "IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu"na katılan öğrencilerimiz deneyimlerini arkadaşları ile paylaştı.

20 Aralık 2018 Perşembe günü II. Merkezi Derslikler Binası 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU, Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerimiz tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Türkistan şehrindeki merkez kampüste 18 Haziran – 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşen yaz okulunda farklı ülkelerden gelen pek çok öğrenci ile Türkçe, Kazakça, Özbekçe ve Rusça dersleri alarak yine farklı ülkelerden gelen hocaların verdiği tarih, kültür, Türkoloji vb. seminerlere katıldı. Aynı zamanda bölgeyi ve birbirlerini tanıma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, istediği dil ve lehçede pratik yapma imkânı elde etti.

Söyleşide yaz okuluna katılan öğrencilerimiz edindikleri bu bilgi ve tecrübeleri arkadaşlarına aktardı. Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Kazakistan Yaz Okulu Deneyim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÖĞRENCİLERİMİZ KAZAKİSTAN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.