Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/12/2018 16:29:17 - 21/12/2018 16:29:17 - 12634 Okunma

Üniversitemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde Trakya’da girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla 03 - 04 Kasım, 03 - 04 Aralık ve 17 - 18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen “Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimleri”ne katılan öğrencilerimiz, 20 Aralık 2018 Perşembe günü gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, akademik ve idari personel ile kursiyer öğrenciler katıldı.

Tören başlamadan önce Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, sunum eşliğinde Ajansın “Yeni İşim Girişim” programı hakkında bilgiler paylaştı.    

Törenin açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Ajans olarak ellerinden geldiğince üniversitelerle işbirliği içerisinde öğrencilere yönelik girişimcilik ve teknoloji tabanlı eğitimler vermeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, girişimciliğin ilk adımını oluşturan iş fikri bulma eğitimlerine 85 öğrencimizin katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Girişimci bir üniversite olmak en önemli amaçlarımızdan biri. Girişimciliğe yönelik olarak Kayalı Kampüsümüzde Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle 'Girişimcilik Evi' kurmayı düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili gerekli bütün altyapıyı orada oluşturmak istiyoruz.  Girişimciliğe merak duyan veya doğuştan girişimcilik yeteneğine sahip olan öğrencilerimiz Girişimcilik Evinde fikirlerini gerçeğe (ürün haline) dönüştürme imkanına sahip olacaklar. Siz değerli öğrencilerimizin girişimci olmak için 'Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimi'ne katılmasını çok önemsiyorum. Bundan sonra düzenlenecek eğitimlere de katılım göstermeniz sizleri daha donanımlı hale getirecektir.”

Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda eğitimlerin düzenlenmesine katkı sunan başta Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından “Wake Up Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimleri”ne katılan öğrencilerimize sertifikaları takdim edildi.

Wake up Sertifika KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Sertifika Töreni
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.