25/12/2018 13:07:55 - 25/12/2018 13:07:55 - 12386 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 14. Üst Kurul Toplantısı, Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda, 24 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılan toplantıya; Trakya Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE katıldı.

TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun başkanlığını yaptığı toplantıda; 13. Alt Kurul Toplantısında alınan kararlar ve kararlara ilişkin gelişmeler değerlendirilerek bir sonraki Üst Kurul toplantısına kadar gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin gündem maddeleri ele alındı. TÜB işbirliği çalışmaları kapsamında 2019 yılı içerisinde yapılacak etkinlikler belirlenerek takvim oluşturuldu. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde “Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısı”nın düzenlenmesi, KÜSİP (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı) Alt Çalışma Grubu kurulması,  Engelsiz Birim Alt Çalışma Grubu Kurulması, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın birliğe üye üniversitelerde uygun tarihlerde konser vermesi, Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı icra ekibi tarafından birliğe üye üniversitelerde uygun tarihlerde Türk Müziği konserlerinin verilmesi gibi konular karara bağlandı.

Toplantının ardından hediye takdimi yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin Rektörlerine günün anısına üzerinde kendi isimlerinin yazılı olduğu Hüsn-i Hat tablosu hediye etti.

Toplantı vesilesiyle Rektörümüz ŞENGÖRÜR’ün eşi Ferah ŞENGÖRÜR hanımefendi de  konuk rektör eşlerini ağırladı. Ziyaret kapsamında Kırklareli’nde bulunan Atatürk Evi, Ali Rıza Bey Kültür Evi, Kırklareli Kültür ve Sanat Evi ile Olgunlaşma Enstitüsü gezildi.

TÜB KLÜ Toplantı

TÜB 14. ÜST KURUL TOPLANTISI