Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/12/2018 12:43:56 - 25/12/2018 13:05:26 - 9238 Okunma

Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Pınarhisar Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen “Gençlik, Değerler ve Aile” konulu konferans, 20 Aralık Perşembe günü Pınarhisar Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarih Eğitimi ve Değerler Eğitimi Uzmanı Prof. Dr. Kadir ULUSOY, ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için bilinçli, duyarlı, özgüvenli, başarılı ve erdemli gençlere ihtiyaç olduğunu belirterek gençliği bataklığa saplanmış, kültür erozyonuna uğramış, ecdadını tanımayan ve benliğini kaybetmiş durumda olan ülkelerin bağımsızlığından bahsedilemeyeceğini ifade etti.

“Türk milleti tarih boyunca bağımsızlığına düşkünlüğü ile bilinir. Bağımsızlığı koruyacak ve devam ettirecek olan gençlerdir” diye konuşan Prof. Dr. ULUSOY, Türkiye’de gençliği ve aileleri bekleyen tehlikelerin olduğunu ve bu tehlikelere karşı tedbirli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

ULUSOY, madde bağımlılığının artması, gençliğin duyarsızlık girdabına girmesi, intihar olaylarındaki artışlar ve boşanmalar gibi durumların başlıca sebebinin değerlerden uzaklaşma ve inanç eksikliği olduğunu dile getirdi.  

Boşanmaların sürekli artmasının ve gençlerin evlilikten kaçmalarının da ayrıca bir sorun haline geldiğine değinen ULUSOY;  aile kurumunun korunması ve parçalanmış aile çocuklarının toplumdaki uyumu konularında daha duyarlı olunması gerektiğine dikkat çekti.

ULUSOY, konuşmasını “Erdemli Gençlik Bilinçli Aile Güçlü Toplum” sözü ile bitirdi.

Konferans, Pınarhisar Kaymakamı Murat EREN'in, Prof. Dr. Kadir Ulusoy'a teşekkür plaketi takdim etmesi ve Pınarhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sezai ÖZTAŞ'ın ise çiçek vermesiyle sona erdi.

Aile Gençlik Değerler KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Gençlik Değerler ve Aile Konferansı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.