Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/12/2018 12:55:04 - 25/12/2018 13:05:25 - 10031 Okunma

Endonezya Airlangga Üniversitesi tarafından organize edilen “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği” toplantısı 29 Kasım - 01 Aralık 2018 tarihleri arasında Endonezya’nın Surabaya kentinde gerçekleştirildi.

Asya, Afrika, Avrupa, Amerika ve Avustralya olmak üzere 5 kıtadan 11 ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantıya Türkiye’den Kırklareli Üniversitesi iştirak etti. Toplantıda Kırklareli Üniversitesi, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR tarafından temsil edildi.

Toplantı çerçevesinde “Toplumsal Kalkınma: Bölgesel Sorunlar ve Fırsatlar” alt başlığıyla gerçekleştirilen konferansta, Üniversitelerin küresel gelişme ve sorunlar karşısında ortaklaşa hareket ederek akademik ve sosyal alanlarda işbirliğini geliştirmeleri konularında çeşitli görüşmeler yapıldı. Bu bağlamda konferansta, çocuklara yönelik sağlık meseleleri, azgelişmiş bölgeler özelinde ekonomik ve sosyal geliştirme faaliyetleri, eğitim-öğretim alanında işbirliği ve çevre sorunlarına karşı alınabilecek önlemler gündeme getirildi. Airlangga Üniversitesi Rektörü Muhammad Nasih yaptığı açılış konuşmasında dünyanın karşı karşıya olduğu işsizlik, hastalık, yoksulluk ve küresel ısınma gibi sorunlara karşı dünya üniversitelerinin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

Toplantıda farklı ülkelerden birçok Üniversite temsilcisiyle görüşmeler gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Airlangga Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında 2018 yılında imzalanan işbirliği anlaşmasının genişletilmesi ve ortak akademik faaliyetlerin artırılması amacıyla Airlangga Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden akademisyenlerle de çeşitli temaslarda bulundu.

Endonezya Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Endonezya Toplantı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.