Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/12/2018 15:26:39 - 27/12/2018 15:26:39 - 9429 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Can Veren Pervaneler” konulu konferans, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programcı ve Yazar Hayati İNANÇ’ın konuşmacı olduğu konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali KURT ile Dr. Öğr. Üyesi Niyazi ADIGÜZEL, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Her biri ayrı bir dünyanın penceresini aralayan divan edebiyatının en güzel şairlerinden en unutulmaz beyitleri kendine has üslubuyla katılımcılarla paylaşan Hayati İNANÇ, konuşmasında ilahi aşkı da konu edindi. Geçmişte bir yerlerde yazılmış ve bugün üstü tozlanmış; kendi tabiriyle “zengin ve öksüz” olarak tanımladığı divan edebiyatını insanlara sevdirmeye çalışan İNANÇ, böyle bir edebiyatın dünyaya nasıl tanıtılamadığını merak ettiğini söyledi.

“Edebiyatımızın ustalarıyla 45 yıldır sohbet ediyorum; onlar bizlere harika şiirler, mısralar bırakarak gitmişler. Fakat biz, onların kullandıkları dili, lisanı unutmak için özel bir çaba sar etmişiz. Bu sebeple hayatıma giren bilmediğim kelimeleri araştırıp öğreniyorum.” şeklinde konuşan İNANÇ, Nabi’nin kendisinin üstadı ve piri olduğunu söyledi.

Konferansta Fatih Sultan Mehmet’ten, Necip Fazıl Kısakürek’e mısralar okuyup tercümeler yapan İNANÇ, Harun Reşit, Behlül Dâna, Kanuni Sultan Süleyman ve Bâki hikâyelerine de değinerek sözlerini bitirdi.

Konferansın sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup YILMAZ, katılımından dolayı Hayati İNANÇ’a teşekkür belgesi; Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali KURT ile Dr. Öğr. Üyesi Niyazi ADIGÜZEL ise günün anlam ve önemine ithafen hediye takdiminde bulundu.

Can Veren Pervaneler Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
CAN VEREN PERVANELER
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.