Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/12/2018 20:09:21 - 31/12/2018 09:32:03 - 12722 Okunma

Üniversitemizde Eğitim - Öğretim Kalite Güvence Sisteminin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında 28 Aralık 2018 Cuma günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonunda öğrenci kulüplerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kalite Güvence Sistemi kapsamında Eğitim – Öğretim süreci ve modelinde bir değişiklik olduğunu aktardı. Prof. Dr. MUSAOĞLU, “Öğrenci Merkezlilik” adı verilen bu yeni modelde öğrencinin odak noktası olduğunu ifade ederek; “Üniversite siz olduğunuz için var. Dolayısıyla sizlerin düşünceleri ve beklentileri bizler için çok önemli. Bu kapsamda taleplerinizi anketler yoluyla ya da doğrudan bizzat bizimle iletişime geçerek iletmenizi bekliyoruz. Bizim amacımız sizleri paydaş olarak bu sürecin içerisine etkin olarak katmak. Biz bu yolu sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Üniversitemizin Araştırma - Geliştirme ve Eğitim - Öğretim kalitesini çok daha iyi noktalara hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Eğitim - Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Alaettin İŞERİ ise, Bologna Koordinatörlüğü ile birlikte yürütülen Eğitim - Öğretimin kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmalardan bahsetti. Öğrenci Kulüpleri’nin üniversitede, üniversitenin eğitim - öğretiminde ve üniversite dışında üniversiteyi kente taşıyan, kent yaşamına katkı sağlayan, kente ve üniversiteye değer katan bir misyonla hareket ettiğini aktaran Dr. Öğretim Üyesi İŞERİ, Kalite Kurulu’nun amacının da Üniversite Kulüplerinin misyon ve misyonlarının amaç ile örtüşmesini sağlamak oluğunu dile getirdi. Dr. Öğretim Üyesi İŞERİ bu hususta sunumunda öncelikle Kalite Koordinatörlüğü ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Ardından “Kalite Güvence Sistemi, Yürütülen Çalışma ve Programlar, Öngörülen Çalışmalar ve Öğrencilerin Etkinliğine İlişkin Eylem Planları” konularında bugüne kadar neler yapıldığı ve bundan sonra yapılacaklardan bahsetti.

Toplantı öğrencilerin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Kalite Güvence Sistemi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.