Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/01/2019 10:48:51 - 24/01/2019 10:48:51 - 10640 Okunma

Üniversitemiz ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Canlarımız İçin Sevgiyle” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Odası’nda 23 Ocak 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN tarafından atıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ahmet Yener Ortaokulu’nda eğitim gören 6. ve 7. sınıf öğrencilerine Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Laboratuvar Teknikleri öğrencileri tarafından sokak hayvanları ve hayvan sevgisi konulu bir dizi eğitim verilerek farkındalık çalışmaları yürütülecektir.

“Öğrencinin karnedeki başarısının yanı sıra sosyal başarısı da oldukça önemli.”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, projenin temel amacının öğrencilerde sokak hayvanlarına karşı sevgi aşılamak olduğuna dikkat çekti. “Hayvan sevgisi insan sevgisiyle eşdeğerdir.” diyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, sözlerine şöyle devam etti: “Zaman zaman hayvanlara karşı yapılan kötü örneklerle karşılaşıyoruz. Bu kötü örnekleri gerçekleştiren kişiler, yarın insanlara da aynı davranışı sergileyebilir. İmzaladığımız projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim anlayışıyla paralel olduğunu ve bu kapsamda çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK’un da belirttiği gibi öğrencinin karnedeki başarısının yanı sıra sosyal başarısı da oldukça önemli. Çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak asosyal bireyler yerine sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; bunların yanında da insani ve toplumsal değerleri onlara katabilmek bizlerin temel görevi. Bu sebeple projede emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Cahit AKIN olmak üzere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN’e, Üniversitemiz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı hocalarımıza ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum”.

Çocuk, sosyal hayatta sevgiyi, paylaşmayı ve zorda olana yardım etmeyi bilmeli.”

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN ise, konuşmasında sevgi dolu bir neslin yetişmesini amaçladıklarını dile getirdi. Bu sevginin çocuğun sadece aile ortamında aldığı terbiye ile sınırlı olmadığına vurgu yapan AKIN, “Çocuk, sosyal hayatta sevgiyi, paylaşmayı ve zorda olana yardım etmeyi bilmeli. Bizlerin de temel gayesi bu terbiyeye sahip nesillerin yetişmesidir. ‘Canlarımız İçin Sevgiyle’ projesinde de hayvan sevgisi ile birlikte insan sevgisine ulaşmak söz konusu. Bu bilinçle ve amaçla imzaladığımız projenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini umut ediyorum.” dedi.

Canlarımız İçin Sevgiyle İşbirliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“CANLARIMIZ İÇİN SEVGİYLE” PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.