Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/01/2019 10:48:07 - 24/01/2019 10:48:07 - 11775 Okunma

Üniversitemiz ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) arasında Üniversitemiz öğrencilerine lösemi ile ilgili farkındalık kazandırmak ve donör olmaya teşvik etmek amacıyla “Canım Kardeşim” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Odası’nda 23 Ocak 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher ERÇEK tarafından atıldı. Protokol kapsamında Üniversitemiz merkez yerleşkelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencileri tarafından bir takım etkinlik düzenlenecek.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, gerçekleştirilecek olan proje ile hem öğrencilerin duyarlılıklarının artacağına hem de insanlık için faydalı bir iş yapılacağına vurgu yaptı. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İmzaladığımız protokol; Üniversitemiz ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğinde Üniversitemiz öğrencilerinin akran eğitimi yoluyla; lösemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, lösemili çocuklara karşı duyarlılıklarını arttırmak, lösemili çocuklar için yapılacak etkinliklerle gönüllü olarak çalışmalarını sağlamak ve lösemili çocuklar için kan ve kemik iliği bağışçısı olmaya özendirmek gibi birtakım aktiviteleri kapsıyor. Bu vesileyle LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher ERÇEK’e, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN’e, Üniversitemiz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı hocalarımıza ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum”.

Projenin en önemli noktasının öğrencilerde lösemi ile ilgili farkındalık oluşturulması olduğuna dikkat çeken LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher ERÇEK ise; “Vakfımıza maddi destek sağlayacak pek çok insan var. Ancak öğrencilerin farkındalık oluşturarak birçok kişinin yapamadığı şeyi yapıyor olması hem bizim hem de vakfımız için daha kıymetli. Bu sebeple bu ve benzeri projelerde her türlü desteği sağlamaya ve sizlerle birlikte yürümeye hazırım.” dedi.

Canım Kardeşim İşbirliği Protokol

Facebook Twitter Google Plus
“CANIM KARDEŞİM” PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.