Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/02/2019 09:31:24 - 11/02/2019 09:31:24 - 12663 Okunma

Üniversitemiz yürütücülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (2018-1) kapsamında desteklenen “Türkünü Engelsiz Söyle” Projesi kapanış programı düzenlendi.

Türk Halk Ozanı Âşık Veysel’in doğumunun 125. yılı anısına 07 Şubat 2019 Perşembe akşamı Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertuğrul CEYLAN, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Cemile ÖZEKER, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren “Türkünü Engelsiz Söyle” Proje Koordinatörü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Dr. Emrullah TÖREN, proje ile engelli gençlerin toplumsal hayata aktif katılımlarının sağlanması, engelli gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân tanınması, engelli gençlerin özgüvenlerinin arttırılmasının sağlanması ve Üniversitemiz öğrencisi olan engelli gençler ile Kırklareli’de yaşayan engelli gençler arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Konuşmasında proje ekibindeki herkesin özel olduğunu dile getiren TÖREN, programın Âşık Veysel’in doğumunun 125. yılı anısına düzenlendiğini ve bu kapsamda proje ekibindeki Taha Ender TOPRAK’ın günümüzün Âşık Veysel’i olduğuna dikkat çekti. “Âşık Veysel, çiçek hastalığından dolayı gözlerini kaybetmişti. Taha Ender TOPRAK ta yedi yaşında beyin tümöründen gözlerini kaybetti” diyen TÖREN, TOPRAK’ın hayata küsmediğini; aksine kültür, sanat alanında ve okulunda başarılara imza attığını kaydetti.

Projenin manevi anlamda çok değerli çıktıları olduğuna vurgu yapan TÖREN, projede desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY olmak üzere Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertuğrul CEYLAN’a, Lüleburgaz Gençlik Merkezi Müdürü ve Projenin Bakanlık adına Kontrolörü Aslı GİDEN ÖZÇELİK’e, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Cemile ÖZEKER’e ve yönlendirmeleriyle projeye destek veren eğitmen Ersin ŞAHAN’a projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının akabinde “Sihirli Ellerin Ritmi Korosu” Âşık Veysel’den seçme türkülerle dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Program, Taha Ender TOPRAK’ın Solo performansı ve harmandalı gösterisi ile devam etti. Programın sonunda, Üniversitemiz öğrencisi engelli gençler ile Kırklareli’de yaşayan engelli gençlerden oluşan ekibin “Türkünü Engelsiz Söyle” klibinin gösterimi yapıldı.

Program, projede emeği geçen katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

"Türkünü Engelsiz Söyle" klibi için TIKLAYINIZ.

Türkünü Engelsiz Söyle Aşık Veysel Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“TÜRKÜNÜ ENGELSİZ SÖYLE” PROJESİ KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.