Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/02/2019 12:28:49 - 18/02/2019 12:28:49 - 16706 Okunma

Üniversitemiz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında gençlere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi, iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreni; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş ERGEZEN başkanlığında 21 üniversitenin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İmza töreninde Üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU temsil etti.

 “Tüm Taraflara Eğitim Verilecek”

Bakan Yardımcısı ERGEZEN imza töreninde yaptığı konuşmada: "Güçlü bir yasal zeminin yanında, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün benimsenmesi, bu alanda kalıcı ve sürdürülebilir iyileşme sağlamak için en önemli unsurdur. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere çalışma hayatının tüm taraflarına yönelik faaliyetlerle, bireylerde güvenli davranış ve kendi sağlığını koruma bilincini oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversitelerin önemli paydaşları olduğuna işaret eden ERGEZEN, anaokulundan üniversiteye kadar her yaştaki çocuk ve gencin iş sağlığı ve güvenliği alanında bilinçli şekilde yetişmesi için gayret gösterdiklerini belirtti.

“Ders Müfredatları Standart Olacak”

Üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yer alan iş sağlığı ve güvenliği derslerinin müfredatının standart hale getirilmesini hedeflediklerini aktaran Bakan Yardımcısı ERGEZEN, bu kapsamda üniversitelerin bilgi ve görüşlerinin toplanması amacıyla kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Müfredatı Bilgi Sistemi'ne girilen verilerin analiz raporunun ilerleyen günlerde hazırlanacağını kaydetti.

ERGEZEN, 6 Şubat'ta ülkedeki ilk hibe uygulaması niteliğindeki "İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nı başlattıklarını hatırlatarak, proje ile 3 milyon avro madencilik, 3 milyon avro madencilik dışı diğer çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere olmak üzere toplam 6 milyon avro hibe dağıtılacağını bildirdi.

Bakanlık olarak İş Sağlığı ve Güvenliği alanında daha önce 22 üniversite ile protokol imzaladıklarını anımsatan ERGEZEN, 21 üniversite ile daha iş birliği yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Protokoller kapsamında, Kırklareli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Tekirdağ Namık Kemal, Hatay Mustafa Kemal, Gaziantep, Bingöl, İstanbul Medipol, Muğla Sıtkı Koçman, Düzce, Kırşehir Ahi Evran, İzmir Ekonomi, Başkent, 9 Eylül, Ağrı İbrahim Çeçen, Ondokuz Mayıs, İzmir Demokrasi, Yalova, Gazi, Pamukkale, Altınbaş ve Kayseri Üniversiteleri ile iş birliği yapılacak.

İş Sağlığı Güvenliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
AİLE, ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ile ÜNİVERSİTEMİZ ARASINDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.