Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/02/2019 12:02:25 - 19/02/2019 14:15:02 - 15424 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında 14 Şubat 2019 Perşembe günü Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasına Seyahat 2 (Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan)” konulu panel düzenlendi.

Panelde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Dr. Öğr. Üyesi Bülent HÜNERLİ, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ecem GÜLER ve Buse YALÇINKAYA, 2018 yılı yaz döneminde araştırma kapsamında bulundukları Kazakistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ukrayna, Moldova ve Bulgaristan ile ilgili izlenimlerini görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Ukrayna, Moldova, Bulgaristan gibi Gagauz Türklerinin yaşadığı coğrafyada araştırmalarını yoğunlaştıran Dr. Öğr. Üyesi Bülent HÜNERLİ, izlenimlerini görseller eşliğinde aktardı. Dr. Öğr. Üyesi HÜNERLİ, sözü geçen ülkelerdeki Gagauz köylerinde yaptığı kamera kayıtlarını da katılımcılara izleterek Gagauz ve Tatar Türkçesinden örnekler sundu.

2018 yaz döneminde “4.Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu” kapsamında Kazakistan’da bulunan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ecem GÜLER ve Buse YALÇINKAYA da sahada çektikleri fotoğraflar eşliğinde Kazakistan ile ilgili tecrübelerini anlattı.

Panelin yöneticiliğini de yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM ise; 2018 yılı içerisinde araştırmalar ve bilimsel faaliyetler kapsamında bulunduğu Kazakistan ve Moğolistan ile ilgili izlenimlerini paylaştı.  Doç. Dr. BAYRAM’ın özellikle Moğolistan’daki Orhun Yazıtları ile ilgili olarak görseller eşliğinde yaptığı sunum dikkat çekti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel; katılımcılara günün anısına belge takdimi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Çağdaş Türk Lehçeleri Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “TÜRK DÜNYASINA SEYAHAT-2 (KAZAKİSTAN, MOĞOLİSTAN, KIRGIZİSTAN, UKRAYNA, MOLDOVA, BULGARİSTAN)” KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.