Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/02/2019 15:59:38 - 20/02/2019 16:50:43 - 19667 Okunma

Üniversitemizde, Trakya Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde “2019 Yılı Yeni İşim Girişim Programı Let’s Up Eğitim Semineri” düzenlendi.

20 Şubat 2019 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası III No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Watch X Kurucu Ortağı Mustafa TÜLÜ, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Girişim Evi Yöneticisi & Kıdemli Danışman Uraz YEKELER, Trakya Kalkınma Ajansı Temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminer öncesi Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, sunum eşliğinde Ajansın “Yeni İşim Girişim Programı” hakkında bilgiler paylaştı. 

“Bizim temel amacımız sizleri öğrencilik yıllarınızda girişimci yapabilmek”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, girişimcilik ve inovasyonun önemine dikkat çekti. “Kırklareli Üniversitesi olarak Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte öğrencilerimize yönelik girişimcilik ve teknoloji tabanlı eğitimler vermeye gayret ediyoruz” diyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim temel amacımız sizleri öğrencilik yıllarınızda girişimci yapabilmek ve bu sıralarda sizlere girişimcilik kültürünü aşılayabilmek. Bu doğrultuda Kariyer Merkezimiz, Proje Geliştirme Ofisimiz, Dijital Dönüşüm Ofisimiz ve Dış Paydaşlarımız ile siz değerli öğrencilerimize bir ekosistem oluşturuyoruz. Bizim temel gayemiz sizlere her konuda faydalı olmaktır.”   

“İlkini Edirne’de, ikincisini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde açtığımız ‘Girişim Evi’ nin üçüncüsünü Kırklareli Üniversitesi’nde açacağız”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise, TEB ve TİM ile birlikte ilkini Edirne’de, ikincisini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde açtıkları “Girişim Evi” nin üçüncüsünün Üniversitemizde açılacağı müjdesini verdi.

Türkiye’de 10 tane girişim evi olduğuna dikkat çeken Mahmut ŞAHİN, amaçlarının toplantılar, etkinlikler ve Wake Up’lar vasıtasıyla öğrencilerin girişimcilik ruhunu ve fikirlerini geliştirerek onlara farklı bakış açıları kazandırmak olduğunu ifade etti. “Sizin gibi pek çok girişimci sizlerin oturduğu sıralarda oturdu ve bazıları eğitim hayatlarına devam ediyor.” diyen ŞAHİN, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim sizden isteğimiz Wake Up ve Let’s Up programlarına başvurmanız. Programa kabul edilirseniz her türlü ihtiyaçlarınız Sayın Rektörümüz ve bizim desteğimiz ile karşılanıyor. Sizden beklenen TEB ve TİM işbirliğinde düzenlenen programlarda fikirlerinizi ortaya koymanız ve fikrinizin bir prototipe dönüşmesini hedeflemeniz.”

Konuşmasında başarılı girişimcilerden örnekler de veren ŞAHİN, “Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinden başarılı girişimciler ve yatırımcılar çıkacağına inanıyoruz. Bizler, sizleri girişimci yapıp bırakmıyoruz. İş verme ve iş bulabilme ile ilgili TEB ve TİM ile görüşerek girişimcimizi Türkiye’deki ve Dünya’daki ekosisteme sokmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda girişimcilerimizi fuarlara götürerek onlara potansiyel müşteri buluyoruz. Biz size güveniyor, yapabileceğinize inanıyoruz. Bu çerçevede maddi ve manevi anlamda sizleri desteklemeye hazırız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TEB – TİM Girişim Evi Yöneticisi & Kıdemli Danışman Uraz YEKELER, TEB – TİM Girişim Evleri ve girişimcilere sağladığı destekler hususunda katılımcılara detaylı bilgi verdi. Akabinde 2018 Yılı Yeni İşim Girişim Programı finalisti ve Üniversitemiz Yazılım Mühendisliği öğrencisi Ayşenur SÜNGÜ, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 Son olarak Watch X Kurucu Ortağı Mustafa TÜLÜ, ürettikleri Watch X adlı akıllı saatleri tanıtarak ürünün gelişim sürecini anlattı. Ortağı ile birlikte çalıştıkları işten ayrılıp AR-GE çalışmaları yapmak üzere “Argex” firmasını kurduklarını ifade eden TÜLÜ, “3 ayda hayata geçirdiğimiz akıllı saat projesi ile başta Japonya ve Amerika olmak üzere 45 ülkeye ihracat yapmaya başladık. ‘Watch X’ adlı saatimizin gelişmiş programı sayesine kişi istediği gibi kendi saatini tasarlayabiliyor. Ürünümüz robotik kodlama eğitimi veren kurumlar tarafından oldukça beğenildi.” dedi.

Let's Up Girişimcilik Seminer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE 2019 YILI YENİ İŞİM GİRİŞİM PROGRAMI LET’S UP EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.