Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/02/2019 13:54:24 - 22/02/2019 14:18:31 - 17566 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 14. Alt Kurul Toplantısı, 21 Şubat 2019 Perşembe günü Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Cem UZUN, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Sekreteri ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE’nin yanı sıra akademik ve idari görevliler katıldı. Toplantı öncesinde konuk Rektör Yardımcıları, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, “TÜB olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli bir işbirliği mekanizmasını 2012 yılında kurduk ve faaliyetlerini sürdürüyoruz. Sadece bu platformda değil; bunun dışında kardeş üniversitelerimiz ile birlikte Balkan Üniversiteler Birliği çatısı altında da işbirlikleri yapıyoruz. Bu anlamda alt kurul toplantıları bizim için çok değerli.” dedi.

TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem UZUN, “Bugün kendi sorunlarımızı görüşüp ortak çözümler üretmek ve birbirimizin tecrübelerinden faydalanmak için bir araya geldik. Bu hususta TÜB örnek bir birliktir. Toplantıda alınan kararların zaman içerisinde gerçekleştiriliyor olması da bunun en güzel örneğidir.” diyerek toplantı gündemi ve kararların uygulanması noktasında bilgiler verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, TÜB’ün, üye üniversitelerin de içerisinde yer aldığı coğrafyanın kalkınmasına önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, “Yarınları düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bunun için farkındalık yaratmak, mutabakat sağlamak, strateji geliştirmek ve sistemleri kurmak oldukça önemlidir. Ar-Ge merkezleri ve teknoloji geliştirme konusunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin bir hayli deneyimi var ve biz bu deneyimi bütün üniversitelerle paylaşmak istiyoruz. TÜB Alt Kurul çalışmalarının başarılı geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Sekreteri Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE ise, alt çalışma gruplarının esasları ve usullerine ilişkin bilgiler aktardı.

Trakya Bölgesi’nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunulması ve birlik üyesi üniversiteler arasında iş birliği çalışmalarının gerçekleştirilmesini amaçlayan TÜB’ün 14. Alt Kurul Toplantısı’nda; “Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısı’nın düzenlenmesi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) ve Engelsiz Birim Alt Çalışma Gruplarının oluşturulması, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Enerji’ temalı sempozyum düzenlenmesi, Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Turizm’ temalı sempozyum düzenlenmesi, Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde IV. Lisansüstü Öğrenci Kongresi düzenlenmesi, III. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’nın Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Trakya Bölgesinin Çevre Sorunları’ ve ‘Trakya ve Balkanların Alternatif Tarım İmkanları’ konulu toplantıların yapılması, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Balkanlar Spor Oyunları’ etkinliğinin düzenlenmesi, III. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması, Robot, Elektrikli Araçlar ve Drone Yarışması yapılması ve bu konuyla ilgili Yeni Nesil Teknolojik Araçlar Alt Çalışma Grubunun kurulması, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü: Bandırma’nın Geleceği’ sempozyumunun düzenlenmesi, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne’de gerçekleştirilecek olan ‘Balkanlar ve İslam Sempozyumunun’ detaylarının görüşülmesi için Balkanlar ve İslam Alt Çalışma Grubunun 14. Alt Kurul toplantısında hazır bulunması, İdari Mali İşler Alt Çalışma Grubunun çalışmalarını 2019 yılında da sürdürmesi, Balkan Ülkeleri Alt Çalışma Grubunun kurulması, Uluslararası Yayın Evi Alt Çalışma Grubunun kurulması ve Sosyal, Kültürel ve Spor faaliyetlerinin detaylarının görüşülmek üzere Sosyal, Kültürel ve Spor Alt Çalışma Grubunun 14. Alt Kurul toplantısında hazır bulunması” konuları görüşüldü.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 14. Alt Kurul Toplantısı, hediye takdiminin ardından sona erdi.

TÜB Alt Çalışma Grubu Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 14. ALT KURUL TOPLANTISI ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.