Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/02/2019 12:07:09 - 27/02/2019 12:07:09 - 11251 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ, Bulgaristan Koşuyak Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonda “Balkan Türkleri Edebiyatının Büyük İsmi Ömer Osman ERENDORUK konulu bir konferans verdi.

Bulgaristan Türkleri Edebiyatının Büyük İsmi Ömer Osman ERENDORUK’u anma etkinlikleri çerçevesinde 20 Aralık 2019 Çarşamba günü Koşukavak Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta; öncelikle büyük yazarın hayatını içeren bir belgesel video gösterimi yapıldı. Ardından yıllarca Ömer Osman.ERENDORUK’un yanında bulunan yazar Mehmet TÜRKER, anılarından hareketle yazarın dava adamı yönüne dikkat çekti. Ardından Dr. Öğr. Üyesi KARAKUŞ’un sunumuna geçildi.

KARAKUŞ, ERENDORUK’un dava adamlığı yanında edebi eserlerinin de Türk Dünyası Edebiyatı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Yazarın edebi yönünü “dil ve üslup”, “edebiyat tekniği” ve “Türk dünyası edebiyatındaki önem” gibi üç farklı açıdan değerlendiren KARAKUŞ, bu yönlerin hepsinde de ERENDORUK’un büyük mesafeler kaydetmiş bir yazar olduğuna dikkat çekti. KARAKUŞ sunumunda, ERENDORUK’un da Cengiz AYTMATOV ve Cengiz DAĞCI gibi Türk ve dünya edebiyatlarında tanınabilmesi için tek eksiğin tanıtım olduğunu vurguladı.

Konferansın sonunda yazarın sevdiği türkülerden örnekler sunuldu.

Balkan Türkleri Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DR. ÖĞR. ÜYESİ ERTUĞRUL KARAKUŞ, BULGARİSTAN’DA “BALKAN TÜRKLERİ EDEBİYATININ BÜYÜK İSMİ ÖMER OSMAN ERENDORUK” KONULU KONFERANS VERDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.