27/02/2019 12:09:17 - 27/02/2019 12:09:17 - 9152 Okunma

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında “Doğu Türkistan Gerçeği” konulu konferans düzenlendi.

Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda 21 Şubat 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen konferansta; İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali AHMETBEYOĞLU, Doğu Türkistan gerçeğini farklı yönleriyle ele aldı.

Dr. Öğr. Üyesi AHMETBEYOĞLU, “Sincan” yer adının anlamından hareketle Doğu Türkistan bölgesinin tarihine dikkat çekti. Bölgenin stratejik ve ekonomik önemi üzerine sayısal verileri katılımcılarla paylaşan AHMETBEYOĞLU, ardından Çin’in bölgede uyguladığı politikalara değindi. AHMETBEYOĞLU, bölgede uygulanan politikalar sonucu oluşturulan toplama kampları ve insan hakları ihlallerine de konuşmasında vurgu yaptı.

Büyük bir ilgiyle takip edilen konferans; plaket takdimi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Doğu Türkistan Konferans KLÜ

ÜNİVERSİTEMİZDE “DOĞU TÜRKİSTAN GERÇEĞİ” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ