Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/02/2019 16:18:23 - 28/02/2019 16:18:23 - 14180 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından “KPSS ve Kamuda İstihdam” konulu seminer düzenlendi.

Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Serkan YÜKSEL ve Uzman Yardımcısı Mehmet GÜNAYDIN’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; “Anayasal İlkeler, Kamuda İstihdam Türleri, A Grubu Kadrolara Atanabilme Koşulları, Kadrolara Başvuru Süreci, Yazılı ve Sözlü Sınavdan Örnekler, KPSS Koşulu İsteyen ve İstemeyen Kadrolar” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

27 Şubat 2019 Çarşamba günü 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlknur KARAASLAN, akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin öğrencilere faydalı olmasını dileyerek, katılımlarından dolayı Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Serkan YÜKSEL ve Uzman Yardımcısı Mehmet GÜNAYDIN’a teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının akabinde Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Serkan YÜKSEL, öğrencilere kamuda kariyer olanakları hakkında bilgiler aktardı. Kamuda istihdam imkânları, yolları ve türlerini değerlendiren YÜKSEL, KPSS sınavı ve kurumların yaptığı sınavların içerikleri ile hangi kadrolarda kullanılabileceğine ilişkin bilgileri istatistiki veriler eşliğinde öğrencilerle paylaştı.

Devlet Personel Başkanlığı Uzman Yardımcısı Mehmet GÜNAYDIN ise, kamuda A ve B grubu kadrolar olduğunu belirterek A grubunda bulunan müfettişlik, kaymakamlık ve uzmanlık gibi kadroların devlete bürokrat yetiştiren kadrolar olduğunu ifade etti.

Kamuda istihdam edildikleri takdirde öğrencilerin karşılaşacağı durumlar ve fırsatlar hakkında da paylaşımlarda bulunan GÜNAYDIN, hedef belirleyerek çalışmanın önemini vurguladı. “Çalışmayı bırakmadığınız ve başarılı olacağınıza inandığınız sürece başarısız olmanız imkânsız” diyen GÜNAYDIN, öğrencilere KPSS’de hangi alanlardan ne kadar soru çözülmesi gerektiğiyle ilgili de bilgi verdi.

Seminer, soru-cevap kısmının ardından plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

KPSS İstihdam Seminer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “KPSS ve KAMUDA İSTİHDAM” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.