Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/03/2019 09:47:46 - 01/03/2019 09:55:16 - 11758 Okunma

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde 28 Şubat 2019 Perşembe günü tarihlerinde “Wake Up Yenilikçi İş Fikri Eğitimi” düzenlendi.

“Yeni İşim Girişim Programı” nın Üniversitemizdeki 2018-2019 eğitim öğretim yılı faaliyetleri kapsamında Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen eğitim,  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Girişim Evi Yöneticisi & Kıdemli Danışman Uraz YEKELER tarafından verildi.

Eğitimde öğrencilerimize girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verilerek; öğrencilerimizin prototipleme becerisi kazanmaları, pazarı anlamaları ve araştırma yapma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı. Sektörde öncü firmaların da kullandığı “desing thinking” yöntemi ile öğrenciler, yenilikçi iş fikirleri bulmaya çalıştı.

Eğitimde, tasarım odaklı düşünce ekseninde ekipler oluşturuldu. Ardından ekiplerden beyin fırtınası yaparak deneyim, yetenek, kaynaklar, hobiler, ilgi alanları ve teknoloji fikirleri ile iş zarı oluşturmaları istendi.

Etkinliğin sonunda takım liderleri, yeni iş fikirlerinin tasarımı olan uçakları uçurdu ve en uzağa uçan uçak birinci oldu.

Wake Up Girişim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
WAKE-UP YENİLİKÇİ İŞ FİKRİ BULMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.