Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/03/2019 16:01:39 - 07/03/2019 16:01:39 - 12487 Okunma

Üniversitemiz Rektörlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Gelecek Bizim” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Proje kapsamında diyabetten korunma ve semptom tespit edilen öğrencilere uygun tarama yöntemleriyle diyabetin erken tanısının konulması, diyabeti olan öğrencilerin semptom kontrolü ve komplikasyonların önlenmesine yönelik önlemlerin alınması için gerekli olan eğitim, beslenme, fiziksel aktivite gibi sağlıklı yaşam aktivitelerini gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir.

06 Mart 2019 Çarşamba günü Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN tarafından atıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada son yıllarda diyabetin yaygınlaştığını ve bir toplum sorunu haline geldiğini ifade etti. Gerçekleştirilecek olan proje ile diyabete karşı farkındalık oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, erken teşhis ile diyabetten korunmanın önemine dikkat çekti.

ŞENGÖRÜR konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Beslenme Diyetetik Bölümü öğrencilerimiz, orta öğretim ve lise çağındaki öğrencilere diyabet konusunda bir takım eğitimler vererek diyabete karşı farkındalık oluşturacaklar. Bu sebeple biz ‘Gelecek Bizim’ projesini çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklar, bizim geleceğimizdir. Bu vesileyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.”

“Hareketsiz yaşam diyabeti tetikliyor.”

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT, konuşmasında Sağlık Bakanlığı olarak diyabetle mücadeleyi çok önemsediklerini dile getirdi. Diyabetin pek çok hastalığı tetiklediğini vurgulayan CERİT, “Biz bu hastalığı tehlikeli olarak görüyoruz. Diyabet ile mücadelenin özellikle diyabet hastalığı olmadan başlaması gerekiyor. Bu hastalığın en büyük sebeplerinden biri hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve farkındalık eksikliğidir. Biz yeni sistemde sağlıklı yaşam konseptinin insanların hayatında öncelikli olarak yer almasını istiyoruz. Bu sebeple ‘Gelecek Bizim’ projesi kapsamında diyabetle mücadele konusunda farkındalık çalışmaları yürütecek olmamız çok büyük önem arz ediyor. Çünkü mücadele için öncelikle taze beyinlerle bu bilgileri paylaşmalıyız. Bu sebeple projenin sağlıklı nesiller yetiştirmek adına tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN, kendisinin de diyabet hastası olduğunu ve bu hastalıkta gerekli tedavilerin yapılmadığı takdirde ölümle bile sonuçlanabileceğini aktardı.

Diyabet hastalığında erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken AKIN, “Diyabet çok sinsi bir hastalık. Ben de 2008 yılından bu yana tedavi görüyorum. Diyabetle yaşamayı öğrenmek gerekiyor.” dedi.

Gelecek Bizim İşbirliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
GELECEK BİZİM PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.