Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/03/2019 16:05:22 - 07/03/2019 16:05:22 - 10333 Okunma

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Sağlıklı Beslenelim” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Proje kapsamında; Üniversitemiz öğrencileri tarafından Kırklareli merkezindeki ilkokul öğrencilerine verilecek eğitimlerle sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi vurgulanarak çocukların kalitesiz atıştırmalıklar yerine sağlıklı ve güvenli besinlerle beslenmeleri sağlanacak. Aynı zamanda eğitimler sonrasında uygulanacak anketlerin sonuçlarına göre eğitimin öğrenciler üzerindeki etkisi ölçülecek.

06 Mart 2019 Çarşamba günü Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN tarafından atıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada sağlıklı nesiller yetiştirmek adına çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yürütülecek olan projenin önemine dikkat çekti. Bu süreçte ailelerin de önemli rol üstlendiğini dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, gerçekleştirilecek proje ile Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ve Beslenme Diyetetik Bölümü öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları, sağlıklı ve zararlı besinler konusunda öğrencileri bilgilendireceğini söyledi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN ise, söz konusu sağlıklı yaşam olduğu için projenin ayrı bir önem arz ettiğini belirterek, proje süresince öğrencilerin ebeveynlerine yönelik de bir çalışma ortamı oluşturulacağını ifade etti.

Sağlıklı Beslenme İşbirliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SAĞLIKLI BESLENELİM PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.